GroenLinks Meppel


GroenLinks doet mee aan actie Werkgroep Fairtrade Meppel

GroenLinks doet aanstaande zaterdag mee aan de actie van De Werkgroep Fairtrade Meppel die in het kader van World Fairtrade Day wordt georganiseerd. Fractievoorzitter Willie Oldengarm en duo-raadslid Roelie Schuuring gaan tussen 10.00 tot 11.30 samen met andere raadsleden en medewerkers van de Wereldwinkel in een kraam op de driesprong Hoofdstraat/Kruisstraat Oké-bananen uitdelen.

Wereldwijd besteden fairtrade organisaties op deze dag extra aandacht aan eerlijke handel. Meppel is begin dit jaar uitgeroepen tot vijfde Fairtrade Gemeente van Nederland. In 2007 nam GroenLinks het initiatief hiertoe.

Oké-bananen zijn gecertificeerd met het Max Havelaar keurmerk. Max Havelaar is een onafhankelijke organisatie die erop toeziet dat de eerlijke handelsvoorwaarden worden nageleefd. Het Max Havelaar keurmerk geeft de garantie dat aan alle voorwaarden voor eerlijke handel is voldaan, zoals een gegarandeerde, dekkende prijs voor het fruit, een toeslag voor sociale programma's en milieuzorg, geen kinderarbeid en milieuvriendelijke teelt.