Gemeente Westerveld

ambtenaren Westerveld

Drèents veur ambtenaren Westerveld

Warknimmers van de gemiente Westerveld begunt eind mei met een cursus Drèents. Daorin nimt docent Bertus Mos niet allén het Drèents maor ok streektalen in het algemien under de loep. Hoe het Drèents zich ontwikkelde, de verschillende varianten, de opkomst van het regiolect en de toekomst van de streektalen bint underwarpen die an de orde komt.

Wieder is der in de lessen aandacht veur het digitale woordenboek van Kocks en veur de betiekenis van veldnamen. Nao ofloop kriegt de cursisten een bulte culturele bagage met hen hoes en ok het lesboek van zeuventig bladzieden.

De cursus wordt geven in het kader van het sponsorcontract dat de gemiente onlangs vanneis ofsleuten hef met de Stichting Huus van de Taol in Beilen. Daormet understeunt de gemiente het streven van de stichting het actieve en passieve gebruuk van het Drèents te stimuleren. Vanzölfsprekend is het Huus van de Taol wies met dizze samenwarking. De deelnimmers volgt de cursus in heur eigen tied.

Drents voor ambtenaren Westerveld
Werknemers van de gemeente Westerveld beginnen eind mei met een cursus Drents. Docent Bertus Mos neemt naast het Drents ook streektalen in het algemeen onder de loep. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de ontwikkeling van het Drents, de verschillende varianten, de opkomst van het regiolect en de toekomst van de streektalen.

Verder is er in de lessen aandacht voor het digitale woordenboek van Kocks en voor de betekenis van veldnamen. Na afloop krijgen de cursisten niet alleen een hoop culturele bagage mee naar huis maar ook het lesboek van zeventig bladzijden.

De cursus wordt gegeven in het kader van het sponsorcontract dat de gemeente onlangs opnieuw afsloot met de Stichting Huus van de Taol in Beilen. Daarmee ondersteunt de gemeente het streven van de stichting het actieve en passieve gebruik van het Drents te stimuleren. Vanzelfsprekend is het Huus van de Taol erg blij met deze samenwerking. De deelnemers volgen de cursus in hun eigen tijd.