Gemeente Westerveld

gemeente Westerveld

Nieuwe website gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld heeft een nieuwe website. Met de vernieuwde website investeert de gemeente in een betere communicatie met - en digitale dienstverlening aan haar inwoners.

Met de lancering van de nieuwe website heeft de gemeente de eerste stap gezet naar een vergaande verbetering van de (digitale) dienstverlening aan de burger en het bedrijfsleven. De website is niet alleen in een nieuwe jas gestoken en gebruiksvriendelijker geworden door een goede zoekfunctie, maar ook opnieuw ingedeeld. Hierdoor is informatie sneller te vinden en kunt u op de hoogte blijven van gemeentelijk nieuws door u te abonneren via RSSfeeds.

De puntjes op de i

De afgelopen tijd is de nieuwe website gebruiksklaar gemaakt. Toch is de website nog lang niet `af'. Het kan dus zijn dat u nog specifieke informatie mist. De gemeente roept inwoners daarom op om te laten weten aan welke informatie nog behoefte is; wat u verder nog op de website zou willen vinden. Stuur een e-mail naar info@gemeentewesterveld.nl en laat weten waarmee we u verder van dienst kunnen zijn.

Gebruikersonderzoek

In de week van 31 mei wordt er op het gemeentehuis een gebruikersonderzoek onder burgers gehouden om inzicht te krijgen in de beleving van de functionaliteit, bruikbaarheid, snelheid en toegankelijkheid van de website en de daarin opgenomen producten- en dienstencatalogus.

Toekomst

De ingebruikname van de nieuwe website is een grote stap op weg naar een `portaal'; een centrale ingang voor alle (overheids-)informatie die relevant is voor inwoners van de gemeente Westerveld. De Rijksoverheid legt de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening over alle overheidsdiensten specifiek bij de gemeenten neer. De gemeente zit het dichtst bij de burger en is daarom het meest toegankelijke contact met de overheid. Gemeenten worden het contactcentrum voor burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen met de overheid. Bij het ontwerp van de nieuwe website is rekening gehouden met deze nieuwe informatiefunctie