Gemeente Westerveld

Westerveld en DSSW vormen coalitie Westerveld

VVD, Progressief Westerveld en DSSW vormen coalitie Westerveld

Dorpskracht, jeugd & jongerenbeleid, ouderen, lokale economie & toerisme
In Westerveld is het coalitieakkoord gepresenteerd in het gemeentehuis in Diever. De fractievoorzitters van de VVD (de heer Frank Foreman), Progressief Westerveld (de heer Paul Wijers) en DSSW (mevrouw Geke Kiers) zetten symbolisch hun handtekening op het document. Ook de beoogd wethouders die samen met burgemeester Tryntsje Slagman-Bootsma het college van B&W zullen vormen, werden gepresenteerd.

Portefeuilleverdeling van de beoogd wethouders

De heer Klaas Smidt (VVD), portefeuillehouder:

- Financiën & belastingen

- Informatie & automatisering

- Ruimtelijke ontwikkeling

- Bouwen, wonen & vastgoed

- Onderwijs

Mevrouw Anry Kleine Deters (Progressief Westerveld), portefeuillehouder:

- Sociale Zekerheid

- Welzijn, Volksgezondheid & Wmo-voorzieningen
- Kunst, Cultuur (waaronder bibliotheek) & Monumenten
- Plattelandsvernieuwing (coördinerend)

De heer Roelof Martens (DSSW), portefeuillehouder:
- Beheer openbare ruimte

- Milieu

- Verkeer & vervoer

- Sport en dorpshuisvoorzieningen

In de raadsvergadering van 27 april aanstaande staat de voordracht en benoeming van deze drie wethouderskandidaten op de agenda. Ook het coalitieakkoord zal dan worden besproken.

Coalitieakkoord
De komende vier bestuursjaren legt de coalitie het accent op: dorpskracht, jeugd & jongerenbeleid, ouderen en op lokale economie & toerisme. Daarbij is de grote uitdaging voor bestuur en inwoners om ondanks de financiële crisis te kunnen blijven ontwikkelen en investeren. Het motto van het akkoord is dan ook `Meer met minder'. Dat is mogelijk wanneer er enerzijds financiële keuzes gemaakt worden (ombuigingen) en anderzijds de inwoners een steentje bijdragen: bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk samen voorzieningen in stand houden, zelfredzaamheid en naoberschap.

Hoofdlijnen en `voorzetten'
Het coalitieakkoord heeft de naam `Ontwikkelplan 2010 - 2014' meegekregen. Met het akkoord geeft de coalitie namelijk op hoofdlijnen de richting aan, waarin de gemeente zich dient te ontwikkelen. Concrete doelstellingen en acties volgen in de tweede helft van 2010 in het nog op te stellen Collegeprogramma 2010 - 2014. Dan is er namelijk meer duidelijkheid over de financiën vanuit het Rijk én over de ombuigingen. Over de ombuigingen zal de discussie nog gevoerd moeten worden in de gemeenteraad. De coalitiepartijen geven in het akkoord al wel een aantal voorzetten voor acties en voor het pakket ombuigingsmaatregelen.

Coalitieakkoord lezen
U kunt het coalitieakkoord en de bijlage coalitieakkoord als pdfdocument downloaden.

De raadsvergadering van 27 april is uiteraard een openbare vergadering waarbij belangstellenden welkom zijn op de publieke tribune. Raadsvergaderingen zijn ook via de website van de gemeente in beeld en geluid te volgen en/of later terug te zien.