Woonbond


06-05-2010

Woningcorporatie OFW heeft al 25 procent energie bespaard

Op 28 april vierde Oost-Flevoland Woondiensten (OFW) samen met de huurders de oplevering van de gemoderniseerde woningen in Biddinghuizen Centrum. Susan Huijbregts van de Woonbond was aanwezig om de feestelijke handeling te verrichten. Samen met een aantal kinderen uit de buurt onthulde zij dat OFW onder meer door renovatie van een groot deel van alle 1.250 woningen van OFW vanaf 2000 maar liefst 25 procent energie heeft bespaard. Hiermee heeft OFW nu al ruimschoots voldaan aan de norm van 20 procent die in 2008 is afgesproken in het Energieconvenant tussen Aedes, Woonbond en het ministerie van WWI.

De meeste woningen in Biddinghuizen Centrum zijn door de renovatie van een (slecht) E, F of G-label naar een (zeer energiezuinig) A-label gegaan. Dit betekent dat de bewoners nu wel 500 tot 600 euro per jaar kunnen besparen op hun energierekening. De woningen zijn allemaal voorzien van dakisolatie, isolatie in de buitenschil en dubbel glas. Ook zijn de kozijnen en de kieren goed afgedicht, zodat er geen wind door kan komen. Een aantal woningen heeft zonneboilers en een warmteterugwinningsinstallatie gekregen.
Met het project duurzaam renoveren van 85 woningen in Biddinghuizen heeft OFW in 2008 zelfs de Nationale Energie Toekomst-trofee gewonnen, een initiatief van het ministerie van VROM.
Ook de komende jaren gaat OFW door met energiezuinig bouwen en renoveren.

Zie ook: www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl