Groen!

Eva Brems kandidaat lijsttrekker Leuven voor Groen! ... met veel enthousiasme en overtuiging

door Inge Jooris (Groen!) op 6 mei 2010 in "Algemeen"

Met veel enthousiasme ben ik ingegaan op het voorstel van Groen! om kandidaat te zijn voor de lijsttrekkerplaats op de Leuvense Kamerlijst. Nu ik na vier jaar voorzitterschap van Amnesty International de fakkel heb doorgegeven aan mijn opvolgster wil ik op een nieuwe manier vorm geven aan mijn engagement voor een wereld waarin alle mensen alle rechten genieten.

De keuze om aan politiek te gaan doen is niet vanzelfsprekend op een ogenblik dat veel mensen zich er ontgoocheld van afkeren. De keuze is evenmin evident voor een veertigjarige wiens hoofdbezigheid zich tot nu toe in de luwte van de academische wereld situeerde. En nog minder voor een mama die graag bij haar gezin is. Maar het kriebelt teveel. Ik wil niet staan roepen aan de zijlijn. Ik weiger om cynisch te worden. Als mensenrechtenspecialist weet ik dat een individu een verschil kan maken, en dat samenwerking tussen gelijkgezinde mensen écht de wereld kan veranderen. Ik wil daaraan meedoen.

Mijn keuze voor Groen! lag voor de hand. Het is de partij die consequent gaat voor de waarden waar ik achter sta. Het is een partij die welzijn even belangrijk vindt als welvaart, die een economie en een samenleving wil op mensenmaat, en die de lokale dimensies integreert in een globale visie. De partij doet niet mee aan de bullebakkenpolitiek die zijn failliet al meermaals heeft bewezen maar plaatst daar tegenover een constructief alternatief: een oprechte en integere manier van politiek bedrijven, realistische oplossingen voor de problemen van vandaag, niet door verdeeldheid te zaaien, maar steeds door op zoek te gaan naar win-winsituaties. Bovendien is het groene verhaal ook een project voor de lange termijn. Deze aanpak vind ik bij geen enkele andere partij terug.

Waar ik me bij Groen! voor wil inzetten, is waar ik me al heel mijn volwassen leven mee bezighoud: vrijheid, rechtvaardigheid, solidariteit, menselijke waardigheid. Ik geloof in de visie en de aanpak van Groen!, ik geloof dat het harde werk dat zij leveren loont, en daarom wil ik mijn academische expertise en mijn ervaring als activist benutten om samen het groene project te realiseren.

Contact: Inge Jooris -
Deel Deel
Inge Jooris

Inge Jooris
Persverantwoordelijke