Ingezonden persbericht

Drie weken lang een dampende festivalzomer tijdens het PopHotSpot Zomerfestival in Den Haag

Festivalliefhebbers komen in Den Haag helemaal niets tekort

Een slimme festivalliefhebber zorgt dat hij zich deze zomer in 'popstad nummer 1' Den Haag bevindt. Ook dit jaar is de hofstad weer een waar Mekka voor de festivalganger. Bijna drie weken lang, van 9 tot en met 26 juni, staat de stad in het teken van 'The Hague Festivals': de ultieme samensmelting van een breed scala aan evenementen en festivals die -gedurende de zomer - in de stad worden georganiseerd. Onder deze organisatie vallen verschillende bekende en succesvolle festivals zoals Parkpop, Haags Pop Podium Live, Den Haag Sculptuur, Festival Classique en natuurlijk 'het kloppende hart' van deze reeks: het PopHotSpot Zomerfestival.

PopHotSpot is het resultaat van een samenwerking tussen de horeca op de Grote Markt in Den Haag en poppodium Paard van Troje. Deze partijen organiseren gezamenlijk het hele jaar door live optredens en ook in de zomer slaan zij de handen ineen voor het PopHotSpot Zomerfestival, onderdeel van The Hague Festivals. Ze bewijzen dat voor het ware festivalgevoel niet per se veel geld hoeft te worden neergelegd; tijdens PopHotSpot Zomerfestival zijn alle openlucht-optredens gratis toegankelijk! Voorgaande edities trokken rond de 20.000 bezoekers.

De PopHotSpot; feel free to celebrate!
De boodschap van het PopHotSpot Zomerfestival luidt "Feel free to celebrate!" - iedereen is welkom. Dat uit zich in een brede programmering: artiesten uit binnen- én buitenland van uiteenlopende genres doen het festival aan, van Nederlandstalige americana tot Antilliaanse pop naar Hindoestaanse soul.

Het programma is nog niet compleet, maar in de komende weken zal de organisatie steeds meer namen bekend maken. Er zijn uiteraard ook al genoeg bevestigde acts. Zo zal onder andere de jazz zanger Wouter Hamel de bühne op de Grote Markt beklimmen.

De bekende Grote Markt leent zich, net als voorgaande jaren, perfect als locatie voor het PopHotSpot Zomerfestival. Het sfeervolle plein in het centrum van Den Haag is gemakkelijk te bereiken (in het verlengde van de uitgang van de tramtunnel) en wordt als zeer sfeervol ervaren dankzij de cultuur en Haagse historie die het uitstraalt.

Over The Hague Festivals 2010
Pophotspot is één van de evenementen tijdens The Hague Festivals 2010. De leukste drie weken van het jaar beleef je van 9 tot en met 26 juni in Den Haag. Feel free to celebrate! Voor meer informatie: thehaguefestivals.com.

Programma:

Woensdag 9 juni 2010
The Hague Jazz Preview
Met o.a. Meshell Ndegeocello + Sven Hammond Soul + Wicked Jazz Sounds

Donderdag 10 juni 2010
Line up: TBA

Vrijdag 11 juni 2010
XStage
Line up: TBA

Zaterdag 12 juni 2010
Diligentia Preview
Met o.a. Carel Kraayenhof Sexteto Canyengue + more TBA

Zondag 13 juni 2010
Musicon presents:
North Sea Jam - International Breakdance Battle

Donderdag 17 juni 2010
ShoppingNight
Met o.a. Bart Peeters (B) + more TBA

Vrijdag 18 juni 2010
Skanking Around The Tramtunnel
Met o.a. The Toasters (USA) + Tommy Tornado (NL) + A Tribute 2 Bob Marley (RootsRiders) (NL)

Zaterdag 19 juni 2010
Line up: TBA

Zondag 20 juni 2010
Zenith Festival
Met o.a. Wouter Hamel + more TBA

Donderdag 24 juni 2010
Geen programmering i.v.m. WK wedstrijd Kameroen - Nederland

Vrijdag 25 juni 2010
Big Texas BBQ Party
Met o.a. Blue Grass Boogiemen + Ragmob + Cum Agains + Ranch House Favorites

Zaterdag 26 juni 2010
Haags Pop Podium Live
Festival Haags Pop Podium Live viert tienjarig bestaan met semi-acoustic edition.
Line up: Capisce (singer/songwriters) + The Mrs. (pop/rock) + Slau (Nederlandstalige americana) + Novembers Dream (jazzy pop) + Femke Japing Band (singer/songwriters - pop/rock) + Vuigtuig (zeemansliederen) + Pravini (Hindoestaanse soul/r&b) + Levi Silvanie (Antilliaanse pop) + Parkpop Preview (act TBA!)

NOOT VOOR REDACTIE,