Ingezonden persbericht

Vernieuwingsprijs bloemencorso Zundert afgeschaft

Zundert - De werkgroep jurering van de Stichting Bloemencorso Zundert heeft besloten om met ingang van het corso van dit jaar de vernieuwingsprijs in zijn huidige
vorm af te schaffen.

In 2008 werd de vernieuwingsprijs voor de derde keer uitgereikt aan buurtschap De Berk. Hierbij vond de werkgroep jurering het tijd om een stil te staan bij de toegevoegde waarde, het beoogde doel en de vorm van de uitreiking van de vernieuwingsprijs. De werkgroep jurering ziet onvoldoende waarde in een vernieuwingsprijs in de vorm van een trofee. Ofwel de stimulans is onvoldoende voor de creatieve ontwikkeling binnen ons corso.

Alle ontwerpers, een delegatie van het dagelijks bestuur en oud- jurylid Frits Achten waren in april 2008 uitgenodigd om onder leiding van een externe gespreksleider te brainstormen over wenselijkheid, doel, criteria, benaming, jurering, vorm en ontvanger van een prijs die de creatieve ontwikkeling moet stimuleren. Omdat er in de aanloop na het corso 2009 geen mogelijkheid meer werd gezien door de werkgroep jurering een onderbouwd voorstel aan de raad van buurtschappen voor te leggen, werd besloten de vernieuwingsprijs in 2009 op basis van de bestaande criteria uit te reiken. Aan winnaar Klein-Zundertse Heikant is geen wisselbeker overhandigd maar een trofee.

Een belangrijk aandachtspunt binnen de Visie en Missie 2007 - 2012 van de Stichting Bloemencorso Zundert is om het corso verder te brengen in zijn creatieve ontwikkeling. De werkgroep jurering is van mening dat dit niet gebeurt door de huidige vernieuwingsprijs. Verschillende andere vormen zijn aan bod gekomen in de brainstorm. Wachten is nu op een nader onderzoek door de Stichting Bloemencorso waarin vastgesteld wordt welke vorm de meest geëigende is om de creativiteit binnen het corso optimaal te stimuleren.

Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/
www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (