Ingezonden persbericht


UITNODIGING persconferentie
inhoud onder embargo tot 6 mei, 13.00 uur

Orkater maakt Richard III op muziek van Tom Waits
Stadsschouwburg Amsterdam presenteert een nieuw prijsbeleid

Orkater en de Stadsschouwburg Amsterdam nodigen u van harte uit voor de persconferentie op 6 mei i.v.m. het bijzondere samenwerkingsproject Richard III. Van 22 september t/m 12 oktober 2010 is Shakespeare's meeslepende portret van deze supercharmante en machtsbeluste carrièremaker exclusief in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien. Het wordt de laatste voorstelling die Gijs Scholten van Aschat bij Orkater zal maken voordat hij zich verbindt aan Toneelgroep Amsterdam. Orkater komt met veel plezier tegemoet aan zijn laatste wens: de titelrol spelen en zingen in Shakespeare's Richard III met live gespeelde muziek van Tom Waits op locatie in de Amsterdamse Stadsschouwburg uitgevoerd door drie generaties topacteurs en muzikanten.

"Over lijken naar de macht, over lijken aan de macht!"

Op de persconferentie, onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk, kunt u kennis nemen van o.a. - cast en crew van de productie
- de bijzondere randprogrammering die de gehele maand de voorstellingen zal omringen - een voorproefje van de muziek uit de voorstelling Na afloop zijn de makers beschikbaar voor één-op-één interviews.

Bijzonder bij deze theaterproductie is een nieuw prijssysteem voor de tickets. De Stadsschouwburg Amsterdam gaat als eerste gesubsidieerde kunstinstelling experimenteren met een variabel prijssysteem. Directeur Melle Daamen zal dit experiment toelichten.

tekst William Shakespeare, vertaling Gerrit Komrij, bewerking Gijs Scholten van Aschat, Janine Brogt muziek Tom Waits, Kathleen Brennan, muzikale leiding Vincent van Warmerdam regie Matthijs Rümke