Dura Vermeer

Rotterdam - 06 mei 2010

Drijvend Paviljoen genomineerd voor Golden Green Awards

Het Drijvend Paviljoen is genomineerd voor de Golden Green Awards 2010. Deze duurzaamheidsprijsvraag van Building Business zet uitblinkende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in bouw en vastgoed in de schijnwerpers en moedigt daardoor vernieuwingen aan.

In 2010 kijkt de jury, onder voorzitterschap van Elco Brinkman, naar energiereductie en duurzaam energiegebruik door ontwikkelaars/bouwers, corporaties en gemeenten. De winnaars worden op 1 juni 2010 bekend gemaakt in aanwezigheid van de top van de Nederlandse vastgoedbeslissers.

Het Drijvend Paviljoen is een pilot voor drijvend bouwen in Rotterdam en daarmee het eerste resultaat van Rotterdam Climate Proof om hoogwaterbestendig te bouwen in buitendijks gebied. Door de verwachte zeespiegelstijging en vergrote afvoer van de rivieren zal de kans op overstromingen van het buitendijks gebied in de toekomst toenemen. Voor Rotterdam is de ontwikkeling van deze gebieden van groot belang. Het futuristische paviljoen verenigt de doelen om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te halveren en om Rotterdam ook in de toekomst klimaatbestendig te houden. Het complex, bestaande uit drie drijvende halve bollen, krijgt een hoogte van 12 meter, een vloeroppervlak van vier tennisbanen en is in zijn geheel verplaatsbaar. Een combinatie van innovatieve technieken is toegepast om een energiezuinig en grotendeels zelfvoorzienend gebouw te realiseren, zoals koeling uit zonne-energie, phase change materials, lokale afvalwaterzuivering en materiaalbesparing door lichtgewicht bouwen.

Kijk voor alle genomineerde projecten op
http://www.buildingbusiness.com/awards/nominaties/