Simac Techniek NV


---


Simac Techniek NV: Trading update eerste kwartaal 2010

Simac Techniek NV uit Veldhoven heeft het eerste kwartaal 2010 met een beter resultaat afgesloten dan het eerste kwartaal 2009. De omzet in het eerste kwartaal 2010 nam licht af ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009, mede omdat juist in het eerste kwartaal van 2009 enkele grotere projecten opgeleverd werden. Zowel het bedrijfsresultaat als de nettowinst waren in het eerste kwartaal van 2010 hoger.

De activiteiten op het gebied van ICT-infrastructuren in de Benelux presteerden iets minder dan vorig jaar omdat de bezetting van de directe medewerkers in Nederland enigszins onder druk stond. Dit beeld was ook bij concurrenten in de markt zichtbaar. De contractomzet ontwikkelde zich positief en de orderbinnenkomst van projecten lag iets boven het eerste kwartaal van 2009. Door het onzekere economische klimaat blijft het moeilijk de omzetontwikkeling goed te voorspellen.

Bij ICT-applicaties verbeterde het resultaat. Alle bedrijven binnen deze sector waren in het eerste kwartaal van 2010 winstgevend. Verdere groei van omzet en winst wordt nagestreefd en ligt binnen de mogelijkheden. Simac Triangle (pay per use software) verkrijgt meerdere opdrachten van een grote klant en hierdoor zijn de voorwaarden voor een verdere positieve ontwikkeling aanwezig.

De bedrijven op het gebied van Industriële Elektronica & Automatisering gaven een wisselend beeld te zien. Simac Electronics presteerde wederom positief. Simac QuadCore had een lastig eerste kwartaal en Simac Masic & TSS keerde terug naar zwarte cijfers, mede als gevolg van de in 2009 doorgevoerde kostenreductie.

Ondanks het feit dat de markt nog steeds terughoudend is met investeringen, verwachten wij thans een stabiel en positief verloop van de gang van zaken in 2010.

Directie Simac Techniek NV
Veldhoven, 6 mei 2010


---

Noot voor de redactie (