Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.45 uur

Utrecht, 06-05-2010

Woninginbraken

BREUKELEN De politie is een onderzoek gestart naar vier woninginbraken die zijn gepleegd in de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei. Bij woningen aan de Daslook, Looijersdijk, Eendrachtlaan en Griftenstein zijn inbrekers door het forceren van een deur of via de eerste verdieping binnengekomen. In een geval werd een bewoonster wakker en zag in de slaapkamer een persoon staan met een zaklamp. Toen zij begon te schreeuwen is deze persoon de woning uitgevlucht. De politie zoekt getuigen die in deze nacht verdachte persoon/personen en/of voertuigen hebben gezien. Heeft u informatie die in het onderzoek van belang kan zijn, belt u dan met het politiewijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Verdachte situaties: bel 1-1-2

De politie roept bewoners op verdachte situaties te melden via 1-1-2. Ziet u iemand die zich opvallend gedraagt (bijvoorbeeld omdat iemand zich ophoudt in een brandgang) bel dan direct het alarmnummer 1-1-2. Geef zoveel mogelijk bijzonderheden door over uiterlijk en kleding(signalement) en het eventueel gebruikte (motor)voertuig. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie woninginbrekers op heterdaad aan kan houden.

Actie tegen woninginbraken

De gemeente Breukelen is een actie gestart tegen woninginbraken. Bij de aanschaf van inbraakwerende voorzieningen kunt u een financiële bijdrage krijgen. Deze actie loopt van 1 mei tot 1 juli 2010. Meer informatie vindt u op www.breukelenveilig.nl.

Mishandeling

LOENEN AAN DE VECHT Een man werd op woensdagavond 5 mei door een andere man mishandeld.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding dat een opstootje gaande was voor een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg. Ter plaatse was de rust teruggekeerd en spraken agenten met een 25-jarige man uit Loenen aan de Vecht. Hij verklaarde dat hij door een 30-jarige man uit Loenen aan de Vecht was mishandeld. Agenten kregen contact met een vriend van de verdachte. Die vriend nam telefonisch contact met de verdachte op, waarbij de verdachte liet weten zich later bij de politie te melden. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel aan zijn gezicht, rug en been en verklaarde in het verleden al vaker problemen met de verdachte te hebben gehad. De politie zet het onderzoek voort.

Berovers aangehouden

MAARSSEN Agenten hielden in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei twee mannen aan die een laptop hadden geroofd.

Rond 02.15 uur bevond een 18-jarige jongeman uit Maarssen zich met enkele vrienden op de rotonde bij de Plesmanlaan. Hij had daar zijn fiets neergezet, met achterop een laptop in een laptoptas. Hij zag dat twee mannen naar zijn fiets toeliepen. Daarop pakte hij zelf zijn fiets beet, maar werd vervolgens door één van de mannen met een mes bedreigd. De verdachte pakte de laptop, waarna beide verdachten wegrenden. Het slachtoffer ging er met zijn vrienden achteraan, maar zij zagen dat de verdachten in een auto stapten en ervandoor gingen.

Agenten keken aan de hand van het kenteken naar de verdachten uit. Zij zagen hen op de Zuilense Ring rijden en gingen achter hen aan. Bij afrit t Zand op de Rijksweg A2 werden de verdachten aan de kant gezet. De agenten troffen de gestolen laptop en een mes in de auto aan. De verdachten, een man van 37 jaar met een onbekende woon- of verblijfplaats en een 38-jarige Maarssenaar, werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man gewond

TIENHOVEN Een man raakte in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei gewond toen hij bij een vechtpartij tussenbeide kwam.

Rond 01.30 uur zag een 31-jarige man uit Maarssen dat er een vechtpartij op de Looydijk gaande was. Hij scheidde de partijen, maar werd vervolgens door één van de betrokkenen, een 18-jarige jongeman uit Maarssen, aangevallen en in zijn gezicht geslagen. Agenten hielden ter plaatse de verdachte aan en het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte, overduidelijk zwaar onder invloed van drank, werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekersspullen

LINSCHOTEN Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 5 mei een verdachte aan omdat hij inbrekersgereedschap bij zich had.

Rond 03.40 uur reden agenten in een onopvallende politieauto over de Laan van Rapijnen. Het viel hen op dat een auto vlak achter hen reed en zij controleerden de auto en inzittenden. Daarin zaten twee 21-jarige jongemannen uit Linschoten. In de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden zij de beide verdachten aan en namen met gereedschap in beslag. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politiebikers aangereden

MAARSSEN Twee agenten op hun mountainbike werden op dinsdagavond 4 mei aangereden door een scooter met zeer slechte remmen.

Rond 22.50 uur surveilleerden twee agenten op hun mountainbike in Duivenkamp. Zij zagen dat hen een scooter tegemoet kwam, waarbij opviel dat hij slechte verlichting had en veel herrie maakte. Daarom wilden zij de bestuurder controleren, maar zij zagen dat hij een uitwijkende beweging maakte, kennelijk teneinde om hen heen te rijden. Daarop zetten beide agenten hun fiets dwars op de weg, waarbij zij zagen dat de scooter nog meer dan genoeg ruimte had om tot stilstand te komen. De remmen van de scooter bleken echter zeer slecht te zijn. De scooter schampte het wiel van één van de mountainbikes, waardoor de scooterbestuurder zijn evenwicht verloor, tegen de andere mountainbike botste en ten val kwam. Door de aanrijding liep één van de agenten een pijnlijke schouder op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De scooterbestuurder raakte niet gewond.

De scooter werd bestuurd door een 15-jarige jongen uit Maarssen. De scooter is voor nader technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de 15-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

BREUKELEN/ABCOUDE In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 en in de nacht van 5 op donderdag 6 mei raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt.

In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 klokte een agent rond 00.50 uur in een onopvallend videovoertuig een 41-jarige automobilist uit Utrecht op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen op 142 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/u. De Utrechter kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een nacht later rond 03.35 uur reed een 30-jarige automobilist uit Amsterdam ter hoogte van Abcoude 145 km/u. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Ruzie op het veld

WILNIS Op woensdagavond 5 mei kregen twee mannen het tijdens een vriendschappelijk partijtje voetbal met elkaar aan de stok.

Rond 21.15 uur waren meerdere bekenden van elkaar bij een sportvereniging in Wilnis vriendschappelijk aan het voetballen. Tijdens het partijtje ontstond er enige wrijving tussen een 18-jarige jongeman uit Vinkeveen en een leeftijdgenoot uit Wilnis. Dat mondde er uiteindelijk in uit dat de Wilnisser de Vinkevener een vuistslag in het gezicht gaf, waarbij het slachtoffer begon te bloeden en letsel aan zijn mond en tanden bleek te hebben opgelopen.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en agenten gingen naar de woning van de 18-jarige verdachte. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.