Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.45 uur

Utrecht, 06-05-2010

Bromfietser door autoraam

HOUTEN Een bromfietser raakte op dinsdag 4 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.00 uur reed een 55-jarige automobilist uit Houten over de rijbaan van de Molen. Een 22-jarige bromfietser uit Utrecht reed over het parallel lopende fietspad. Ter hoogte van de kruising met de Standerdmolen sloeg de automobilist linksaf, maar zag daarbij de bromfietser over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser botste tegen de linkerzijde van de auto en vloog met zijn hoofd door het portierraam aan de bestuurderszijde. De bromfietser werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 4 mei een hennepkwekerij opgerold.

In de middag stelden agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in een woning aan de Martersweide in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met bijna 250 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In het pand hielden agenten een 39-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij is naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van woensdag 5 mei hielden agenten twee mannen aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 04.05 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte op de Willem Elschothove was overlopen bij een poging tot inbraak en dat hij ervandoor was gegaan. De verdachte had geprobeerd daar bij een woning in te breken, maar de bewoner werd wakker en liep naar beneden, waarop de verdachte was gevlucht.

Bij onderzoek in de omgeving zagen agenten de verdachte, een 48-jarige man uit Nieuwegein, lopen en hielden hem aan. Bij verder onderzoek in de omgeving zagen agenten een automobilist met gedoofde verlichting rijden, die kennelijk op zoek naar iemand was. Zij controleerden de bestuurder, een 40-jarige man uit Utrecht. In zijn auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop werd ook deze verdachte aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Graffiti

HOUTEN Twee jongens werden op dinsdagavond 4 mei betrapt op het spuiten van graffiti.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een buurtbewoner twee jongens op het Buurtspoor had betrapt op het spuiten van graffiti. Agenten gingen ter plaatse en namen de verdachten, jongens van 16 en 17 jaar oud uit Houten, van de 41-jarige buurtbewoner over. Het tweetal bleek een tag op de schuur van de man te hebben gespoten. Vervolgens bleek dat zij dat ook op een hoekwoning aan het Rijnspoor hadden gedaan. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens helpen bij aanhouding

IJSSELSTEIN Een agent in zijn vrije tijd betrapte op woensdagavond 5 mei twee mannen die hun buit aan het verdelen waren.

Rond 22.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd twee jongemannen op de Podiumweg staan. Hij zag dat zij geld aan het verdelen waren en een tas weggooiden. De agent sprak hen aan, waarop de twee verdachten ervandoor gingen. Met de hulp van twee jongens lukte het de agent de beide verdachten, 20 en 24 jaar en afkomstig uit IJsselstein, aan te houden. De agent waarschuwde zijn collegas en de verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. De agenten namen de tas en het geld werden in beslag.

Bij verder onderzoek bleek dat de tas uit de feesttent aan de Podiumweg was gestolen. De eigenaresse zou in de loop van donderdag 6 mei aangifte komen doen. De verdachtene zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Rijbewijs kwijt

VIANEN Een automobilist raakte op dinsdagavond 4 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 21.05 uur zag een agent in een onopvallende videoauto dat een 39-jarige automobilist uit Utrecht ter hoogte van Vianen met een snelheid van 147 km/u over de Rijksweg A2 reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/u. De verdachte werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.