Persbericht

6 mei, 2010

Microsoft certificeert Avanade als eerste Virtualization Services Ready Partner in Nederland ~ Accreditatie toegekend na succesvolle afronding SVAM-implementatie bij Natuurmonumenten ~

Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten, is als eerste Gold Certified Partner in Nederland gecertificeerd als Microsoft Services Ready Partner op het gebied van virtualisatie. Deze onderscheiding heeft Avanade ontvangen na de succesvolle afronding van het SVAM (Services Virtualization with Advanced Management) 2.0-project bij Natuurmonumenten, een vereniging van meer dan 800.000 leden met een gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland middels het verwerven en beheren van natuurgebieden. Vorig jaar verkreeg Avanade ook al een Services Ready-status, toen echter voor het onderdeel Portals and Collaboration. Het Microsoft Services Ready-programma is een certificering voor organisaties die het hoogste kennisniveau hebben op het gebied ontwerp van ICT-architectuur en planning.

"We zijn blij dat Avanade als eerste Nederlandse partner de Services Ready-accreditatie heeft behaald op het gebied van virtualisatie", zegt Peter Heldens, Partner Program Manager bij Microsoft Nederland. "Avanade biedt brede zakelijke technologiediensten gebaseerd op het Microsoft-platform waarmee klanten fors kosten kunnen besparen."

Om voor de certificering in aanmerking te komen heeft Avanade een intensief trainingsprogramma gevolgd op het gebied van SVAM 2.0. Vervolgens is er in samenwerking met Microsoft Services gekozen voor het klantproject Natuurmonumenten, waar het onderdeel servervirtualisatie is toegepast. Voor een goede beheerfunctionaliteit is er ook een geavanceerde managementtool ontwikkeld waardoor de technologie op de juiste manier wordt geïmplementeerd.

"Natuurmonumenten had behoefte aan meer informatie over de SVAM-technologie en servervirtualisatie", zegt Dennis Harders, Solutions Manager Elastic Datacenter bij Avanade. "Hier hebben wij op ingespeeld door, in een traject van ongeveer een maand, een SVAM-omgeving te ontwikkelen binnen het Microsoft Services Ready-programma. We hebben bij Natuurmonumenten Microsoft® Hyper-V(TM) Server 2008 R2 geïmplementeerd in combinatie met managementsoftware van Microsoft. Met deze servervirtualisatie-omgeving kan Natuurmonumenten beter gebruikmaken van de beschikbare hardware."

"Het bijzondere van het servervirtualisatie-project is de bundeling van de kennis en ervaring van de Microsoft- en Avanade-consultants", aldus Gerard ter Haar van Natuurmonumenten. "Avanade is snel ingesprongen op onze vraag en vanaf het begin betrokken geweest bij zowel de ontwikkeling van het idee tot aan de implementatie van de 'proof of concept'-omgeving, die in goede orde en volgens de Microsoft-standaarden is afgerond. Naar aanleiding van het behaalde resultaat, de keuze voor een nieuw servervirtualisatie-platform en Avanade als partner, gaan wij met behulp van de juiste keuzes de toekomst tegemoet. Het platform biedt ons flexibiliteit en helpt ons met het behalen van onze green-IT-doelstellingen, die van groot belang zijn. Daarnaast hebben de Avanade-medewerkers een uitstekende theoretische kennis die is gekoppeld aan brede praktijkervaring en een goede motivatie."

(426 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Avanade via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=13

Over Avanade
Avanade biedt zakelijke technologiediensten die inzicht, innovatie en expertise van Microsoft-technologieën met elkaar verbinden. Hiermee helpt de organisatie klanten om de gewenste resultaten te behalen. Avanade's diensten en oplossingen verbeteren performance, productiviteit en verkoop bij organisaties in iedere markt. De organisatie biedt Microsoft-expertise via een wereldwijd netwerk van consultants. Daarnaast heeft Avanade de juiste mix van onshore, offshore en nearshore vaardigheden, zodat het bedrijf de juiste resultaten sneller, tegen lagere kosten en met minder risico kan aanbieden. Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft Corporation. Daarnaast is Accenture voor het merendeel eigenaar van Avanade. Er werken ruim 9.700 professionals voor Avanade in meer dan 24 landen wereldwijd. Voor meer informatie kijk op: www.avanade.nl

Avanade and the Avanade logo are registered trademarks or trademarks of Avanade Inc. Other product, service, or company names mentioned herein are the trademarks or registered trademarks of their respective owners.