Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wildgroei aan regelingen voor starter op woningmarkt

Het Eerste Huis Pakket: gratis tools voor starters op de woningmarkt

Huizen, 6 mei 2010 - Door de wildgroei aan ondersteunende regelingen voor starters op de woningmarkt is er veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om een huis te kunnen kopen. Er zijn veel vragen bij starters over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de verschillende Startersleningen, de koopsubsidie en de hypotheekrenteaftrek. Starters op de woningmarkt zien door de bomen het bos niet meer en maken niet optimaal gebruik van de verschillende financiële regelingen. Om starters een helpende hand te bieden lanceert De Hypotheekshop Het Eerste Huis Pakket.

Het Eerste Huis Pakket
Om de woningmarkt in beweging te krijgen, zijn er de afgelopen periode verschillende maatregelen genomen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is verruimd en er zijn diverse startersleningen in het leven geroepen (bij gemeenten). Deze startersleningen zijn overigens niet in alle gemeenten mogelijk en bovendien verschillen de voorwaarden om er voor in aanmerking te komen. Het gevaar dreigt dat de startersleningen in de loop van dit jaar niet meer mogelijk zijn doordat de rijksoverheid zijn bijdrage gaat stoppen. Eerder dit jaar gebeurde dit met de koopsubsidie. Tot slot staat politiek de hypotheekrenteaftrek ter discussie.

Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop: 'Het is voor starters op de woningmarkt de laatste tijd niet overzichtelijker geworden. Onze ervaring is dat starters niet optimaal gebruik maken van de verschillende ondersteunende maatregelen. Starters hebben vaak meer mogelijkheden dan zij zelf weten en kunnen vaak groter wonen dan zij zich realiseren. De Hypotheekshop heeft de verschillende ondersteunende maatregelen helder in kaart gebracht en op basis hiervan Het Eerste Huis Pakket ontwikkeld. Op deze manier hopen wij de groep startende woningzoekenden tegemoet te komen.'

Het Eerste Huis Pakket is te verkrijgen bij alle 180 vestigingen van De Hypotheekshop in Nederland. Het Starterspakket biedt starters diverse voordelen:
* HuizenZoeker: elke dag een selectie van 'passende' huizen per e-mail;
* Budget Scan: optimaal inzicht in inkomsten en uitgaven;
* Vraagprijs Check: direct inzicht in de juiste vraagprijs;
* Juridische Helpdesk: Een jaar lang gratis juridisch advies;
* Voordeelacties: de beste aanbiedingen van De Hypotheekshop.

De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is met circa 180 vestigingen de grootste hypotheekadviesketen in Nederland, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Noot voor de redactie,