Ingezonden persbericht


Programma MEI 2010

Zaterdag 1 mei // 20:00 // E6,-
Fuckin' Ace Fest met Rebuke, Flatback Four, Luvdump en Poultry Punkrock

Rebuke (Zweden) is een melodische punk/hardcore band uit Zweden. Hun muziek is sterk beïnvloed door jaren '90 California punkrock, maar word gemengd met een tikkeltje hardcore en een handjevol metal riffs waardoor een uniek en opvallend geluid ontstaat. Pitten maar!

Flatback Four (UK) is een punkband uit St. Helens en Manchester. Ze spelen snelle pakkende liedjes over de dingen die ze leuk vinden, zoals voetbal, bier, geschiedenis en natuurlijk punk!

Luvdump (UK) komt uit Engeland en speelt snelle, melodische ska-core met reggae invloeden.

Poultry (NL) is een Goudse band die supersnelle skatepunk speelt met vrouwelijke vocalen!

Vrijdag 7 mei // 22:30 // E5,-
Late Night Show: The Chap (UK)
Indie

The Chap is een Britse band die toebehoord tot de selectie van gerenommeerd boekingskantoor Julie Tippex. Naar eigen zegge spelen zij pop-disco-improv-rock en zij staan bekend om hun indrukwekkende live shows!

Zaterdag 8 Mei // 20:00 // E20,- (vvk E18,-)
Polska!night #7
Reggae

De populaire Polska!night keert weer terug naar BAZART! Met deze keer weer een denderende line-up:
Marika & The Girls
Dreadsquad Soundsystem
Kacezet

Zaterdag 14 Mei // 21:00 // E5,-
Metal Festival met Rompeprop, Graven Image en Aesthetic Malice Metal

Rompeprop
GoreGrind band uit Eindhoven. Deze snelle Grind gecombineerd met een flink dosis Gore laat je vriendin mooier lijken en je bier beter smaken! Politiek en geloof zijn voor andere bands, Rompeprop is in it for the fun!

Graven Image
Death Metal band uit Nederland en Noorwegen. De band begon als project in 2003 en bracht in 2005 hun eerste demo uit. Na meerdere veranderingen in de bezetting is de band bezig met het schrijven van hun eerste debut album.

Aesthetic Malice
Aesthetic Malice is een metalcore band, opgericht in December 2009. Aesthetic Malice maakt no-nonsense metalcore nummers die het best te omschrijven zijn als kort maar krachtig.

Zaterdag 15 mei // 22:00 // E5.50
Outerspace Overdose Releaseparty met cyber afterparty: DJ Spud Industrial Glamrock

Outerspace Overdose brengt een interessante en overtuigende mix van catchy gitaar riffs, aanstekelijke synth loopjes, stampende electro-beats, rauwe vocalen en knallende live drum. De muziek die Outerspace Overdose maakt is beïnvloed door de glamrock uit de jaren '70, de electro en de wave uit de jaren 80 en de industrial uit de jaren '90. Bands als Depeche Mode, David Bowie, Marilyn Manson, Nine Inch Nails en Motley Crue worden allemaal als invloeden genoemd.

De live shows van Outerspace Overdose zijn zeer energiek en overtuigend, en de sterke combinatie van de muzikanten en instrumenten zorgt voor een unieke ervaring. Vanavond onthullen zij hun nieuwste album: Alien Autopsy.

Vrijdag 21 Mei // 21:00 // E5.50
Middleman (UK) met support: JIP
Crossover

JIP is een uptempo band die uptempo songs schrijft en daarin Pop, Rock, een klein beetje funk en hier en daar wat Brits snaarwerk in verwerkt. Instrumenten en de Nederlandse Taal komen elkaar tegemoet bij JIP en snijden elkaar de pas af; scherpe woorden dus. Laat je meeslepen door JIP: kapotte en vliegende gitaren gegarandeerd...

Middleman is een belachelijk aanstekelijke indie en hiphop bandje uit Leeds, volstrekt anders dan alles wat je tot op heden hebt gehoord! Denk The Prodigy, Enter Shikari, Gorillaz en The Streets door de mangel gehaald.

Zaterdag 22 Mei // 21:00 // E5,-
Cheapass Punk Website Releaseparty met Straightaway, Face the Fax, Overweight + special guest Punkrock

Cheapass Bookings is al sinds enige tijd een van de weinige boekers die zich specifiek inzet voor punkmuziek in Den Haag. En vanavond is het dan zover: de organisatie neemt het concept een stap verder en lanceert hun officiële website! Met optredens van diverse bands en een verassingsoptreden van een special guest zal dit een veelbelovende avond worden!

Vrijdag 28 mei // 21:00 // E6,-
Face Tomorrow try-out new album met support: John Coffey Rock

John Coffey is een vijfkoppige band uit Utrecht die harde rock 'n roll speelt. Onlangs kwam hun nieuwste album Vanity uit, in maart brachten zij hun nieuwste single Vehicle uit, met bijbehorende clip. John Coffey staat bekend om hun energieke live optredens. Knallen maar!

Face Tomorrow kan omschreven worden als een van de meeste succesvolle live bands van Nederland. Eerder traden zij op op festivals als Lowlands en Pukkelpop en hebben getoerd door heel Europa en Amerika. Hun eerdere albums leverde hun veel radio speeltijd op, plekken op landelijke charts en zelfs een aantal awards. Nu alweer klaar met hun vierde album, is de band een bandlid armer, maar inmiddels ook weer een nieuw bandlid rijker. Vanwege de nieuwe nummers en nieuwe bezetting besloot de band een aantal kleine, intiemere try-out shows op te zetten om weer back in the game te komen. De band staat bekend om hun live-optredens, dus dit is wederom een avond om niet te missen!

Zaterdag 29 mei // 23:00 // E7.50
Dirty AggA Invites: BAR9 (UK) met DJ's Satellite Smash, Tom Laan, Phil Tovver en Hein?! Dubstep

Bekende dubstep organsiatie Dirty AggA Crew strikes again! Dit keer met een overweldigende line-up van bekende DJ's met als headliner de Britse BAR9.

Line-up:
Satellite Smash
Tom Laan
Phil Tovver
Hein?!
BAR9 (UK)



Ingezonden persbericht