Persbericht

MphasiS breidt EMEA-team uit
Outsource-specialist stelt Head of Sales aan om groei in vraag naar applicatiediensten te ondersteunen

Amsterdam, 6 mei 2010 - MphasiS, een toonaagevende IT-dienstverlener, heeft Ganesh Pai aangesteld als Head of Sales, Application Services voor de EMEA-regio. Ganesh is verantwoordelijk voor de groei van de applicatie business en het aansturen van het bestaande sales team voor applicatiediensten in EMEA.

Veel klanten van MphasiS in EMEA vertrouwen op de MphasiS-consultants voor het leveren van applicatiediensten. 75% van de totale MphasiS EMEA-omzet bestaat uit het beheren van applicaties voor hun klanten. Hierbij kan gedacht worden aan SAP en Oracle, het implementeren van beveiligings-, Microsoft .NET- en Sharepoint-oplossingen, en het adviseren over een goede combinatie van medewerkers, processen en informatie. Daarnaast wordt omzet gegenereerd door advisering over het samenbrengen van de bedrijfsstrategie en domeinexpertise om zo de efficiëntie te verbeteren. MphasiS voorspelt een continue vraag op dit vlak omdat organisaties op zoek blijven naar oplossingen voor het handhaven van lage kosten en daarnaast aandacht willen besteden aan innovatie en verdere bedrijfsefficiëntie. De applicatiedivisie is daardoor van strategisch belang voor de groei van MphasiS in EMEA.

Ganesh werkt sinds 1997 bij MphasiS en is momenteel hoofd van de verzekerings-, gezondheidszorg- en overheidsafdelingen in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft hij een ondersteunde rol bij het opzetten van de verzekeringsafdeling van MphasiS. In 2009 gaf Ganesh succesvol leiding bij de acquisitie van AIG SS, een in India gevestigde ICT-organisatie van AIG. Dit vergrootte MphasiS' expertise op het gebied van pensioenen en autoverzekeringen verder waardoor het bedrijf een sterkere positie heeft gekregen op de verzekeringsmarkt. Ongeveer 40% van de omzet van MphasiS komt uit de bancaire en financiële sector.

Ganesh heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ICT-industrie en is in verschillende functies verantwoordelijk geweest voor het opbouwen van strategische outsource-relaties met verschillende wereldwijde Fortune 500 bedrijven. Ganesh is zijn carrière begonnen bij Wipro in 1989. In de acht jaar dat hij daar werkzaam is geweest, heeft hij verschillende sales- en marketing functies bekleed. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de functie van hoofd productmarketing van remote access-oplossingen voor wereldwijde markten.

"De EMEA-regio is divers en erg in beweging met een groot potentieel voor outsource-diensten. Ik ga mij richten op de ontwikkelingen van onze marktstrategieën en het vormgeven van het salesteam om zo onze verkoop verder te stimuleren ", zegt Ganesh Pai, Head of Sales, Application Services voor de EMEA-regio. "Door mijn ervaringen in de Verenigde Staten kan ik veel informatie en best practices delen. In mijn nieuwe functie wil ik MphasiS' verkoopresultaten in EMEA sterk vergroten en voor onze klanten een robuust partnernetwerk opbouwen."

"De recente wereldwijde economische druk heeft bedrijven een impuls gegeven om hun outsourcing onder de loep te nemen. Ze zien in dat kostenbesparing niet de belangrijkste reden is voor outsourcing, maar juist een middel is om efficiënter te opereren en een voorsprong te hebben op de concurrentie wanneer het herstel weer begint", zegt Gopinathan Padmanabhan, President Applications Business United en Head of Sales in de EMEA-regio. "Onze applicatiediensten helpen bedrijven om continu productiviteitsvoordelen te behalen door het veranderen van processen en technologieën. Ze zijn een belangrijk element voor onze mogelijkheden binnen de EMEA-regio. Ganesh heeft veel ervaring binnen deze sector en zijn expertise zal erg waardevol zijn bij het realiseren van verdere groei van MphasiS in deze regio."

Ganesh heeft een bachelorgraad in Electrical Engineering van de universiteit van Bangalore in India en een MBA van de universiteit van Chicago.