Ingezonden persbericht



---



- PERSBERICHT -

Moederdag 2010 wordt uitglijder

Moeder wil graag dagje uit, maar krijgt badschuim

Duiven, 6 mei 2010

Zondag 9 mei is het weer Moederdag. Vergelijkingssite Beslist.nl heeft Nederlanders naar hun mening over Moederdag gevraagd. Uit het onderzoek blijkt dat moeder dit jaar niet krijgt wat zij graag zou willen: 45% zou er graag op uit willen (uit eten, dagje weg of beauty-arrangement). Moeders willen verder graag ontbijt op bed (30%), een tekening of knutselwerk en bloemen. Moeder krijgt echter voornamelijk bloemen (47%) en verzorgingsproducten (32%).

Ontbijt op bed nog steeds populair
Moeders kunnen over het algemeen toch weer een cadeau verwachten voor Moederdag. Maar liefst 62% van de respondenten geeft aan een cadeau te kopen voor moeder. Maar ook ontbijt op bed is populair: 25% van de moeders kan dit tegemoet zien. Het kopen van het cadeau gebeurt veelal nog in de winkelstraat, slechts 35% koopt het cadeau online. Gemiddeld geeft men 28 euro uit aan Moederdag.

Moederdag duidelijk belangrijker dan Vaderdag
Opvallend is dat ruim 24% van de respondenten zegt meer waarde te hechten aan Moederdag dan aan Vaderdag. Slechts iets meer dan 2% hecht meer waarde aan Vaderdag. De overige 74% van de respondenten heeft geen voorkeur.

49% van de moeders vindt het een leuke dag om eens in het zonnetje te worden gezet. 38% vindt het gewoon een gezellige dag en 13% hecht er geen waarde aan of doet niet aan Moederdag.

Het onderzoek
Maandelijks bezoeken ruim 3 miljoen mensen Beslist.nl. Ruim 4000 bezoekers werkten mee aan het Moederdag onderzoek op de site. Het onderzoek is uitgevoerd onder zowel moeders als andere gezinsleden.

Over Beslist.nl
Beslist.nl is in de zomer van 2005 gelanceerd. Beslist.nl is met ruim 16 miljoen producten en ruim 700 (web)winkels de vergelijkingssite met het grootste assortiment.

Meer informatie/