Ingezonden persbericht



+ + + Persbericht + + +

Implementatietraject Addictioncare succesvol afgerond

Utrecht, 6 mei 2010 - Het was nog even spannend maar het is allemaal gelukt. De WTZi-erkenning van Addictioncare GGZ kwam op tijd rond: vóór de live-gang. Dat betekende dat dit nieuwe en unieke zorginitiatief een vliegende start kon maken. 'We hebben hiervoor hulp gehad van Medicore', zegt initiatiefnemer Bas de Bont, 'en dat heeft het natuurlijk wel gemakkelijker voor ons gemaakt.' Medicore was ook intensief betrokken bij het implementatietraject van Addictioncare. 'Dit traject is hierdoor erg vlot en soepel verlopen', vertelt mede-oprichter Niels Schellen. '

Medicore-directeur Boris Hololtcheff zegt: 'Addictioncare GGZ is een bijzonder interessante nieuwe klant voor ons omdat het echt een innovatieve aanbieder is op het gebied van verslavingsproblematiek. En het leuke van meewerken vanaf het prille begin is dat je op meerdere fronten van betekenis kunt zijn voor zo'n organisatie. Naast het implementatietraject en de WTZi-erkenning hebben we nog een aantal andere projecten gedaan bij deze klant. Zoals een adviestraject Zorgpaden en een HKZ-certificeringstraject. Daarnaast heeft Addictioncare GGZ ook nog enkele notebooks afgenomen bij ons zusterbedrijf Diago en gaan zij vermoedelijk ook het systeembeheer verzorgen. Ik hoop dat we in de toekomst Addictioncare GGZ nog op andere manieren van dienst kunnen zijn.'

Addictioncare GGZ (www.addictioncare.nl) levert tweedelijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Initiatiefnemers Niels Schellen en Bas de Bont hebben het opgezet op basis van hun uitgebreide praktijkervaring met zowel verslaving als verslavingszorg. Beide hebben hun eigen verslavingsproblemen overwonnen en zijn daarom als geen ander in staat om te weten wat een verslaafde doormaakt en wat hij nodig heeft om van die verslaving af te komen.

Een unieke faciliteit van Addictioncare GGZ is een speciaal behandelplan in Wellington (Zuid-Afrika) volgens het twaalf-stappen Minnesota plan, met een nazorgtraject in Nederland.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Noot voor redacties

Voor verdere informatie (