Focwa

Certificaat Autoschadetechnicus Modulair uitgereikt aan Autoschadeteam vestigingen

PERSBERICHT, Goes, mei 2010

Op 6 mei jl. zijn de eerste branchebedrijfscertificaten voor Autoschadetechnicus (AST) uitgereikt aan alle
Autoschadeteamvestigingen, waarvan een aantal tevens Schadenet is. In de modulair opgezette branchekwalificatie opleidingsstructuur zijn alle modules, verdeeld over verschillende werknemers, met goed gevolg afgesloten. Hierdoor hebben deze vestigingen de kwalificatie voor Autoschadetechnicus op bedrijfsniveau in eigen huis.

Het branchebedrijfscertificaat werd door de heer R.C. Dries, voorzitter van de sectie Schadeherstel FOCWA, uitgereikt aan:, Autoschadeteam Van Gils, Autoschadeteam de Muynck, Autoschadeteam Rida & Selekta, Autoschadeteam Steketee, Schadenet Autoschadeteam Kort, Schadenet Goerree-Overflakkee, Schadenet Autoschadeteam Roosendaal, Schadenet Autoschadeteam Bergen op Zoom, Schadenet Autoschadeteam Baarends en Schadenet Autoschadeteam Meijers.

Vandaag de dag is het voertuig een complex geheel van samenwerkende (deel)systemen, waarbij de modulaire bouw en elektronisch gerelateerde werkzaamheden specifieke kennis, vaardigheden en equipement vereisen. Een juiste schadediagnose en het vakkundig en efficiënt de- en monteren van al dan niet beschadigde systemen krijgen een steeds belangrijkere rol in het herstelproces. Doordat alle vestigingen nu door middel van gekwalificeerde medewerkers over de competenties voor autoschadetechnicus beschikken, behoeven bepaalde werkzaamheden niet meer te worden uitbesteed.

Voor schadeherstelbedrijven is het van belang dat zij investeren in het opleiden van hun personeel voor wat betreft de laatste stand van zaken op het gebied van techniek en autoschadeherstel. Branchevereniging FOCWA heeft zich hard gemaakt voor de komst van een AST opleiding in modulaire vorm, waarbij de cursusdeelnemers zich kunnen bekwamen in technische aspecten, die zij nu volledig beheersen.

Alle genoemde vestigingen zijn FOCWA Eurogarantbedrijven. Autoschadeteam is een samenwerkingsverband van 12 Autoschadeherstelbedrijven in Zuidwest Nederland.


-o-o-o-o-o-o-