Ingezonden persbericht



'Elektrische scooter zorgt in steden voor echte groene mobiliteit'

Met de introductie van de Kyoso e-scooter (elektrische scooter) zet Halfords nog meer in op groene mobiliteit. Deze nieuwe e-scooter is een toevoeging aan de verschillende modellen e-bikes die Halfords in haar winkels aanbiedt. De e-scooter heeft, afhankelijk van de gekozen accu, een actieradius tussen 60 en 80 kilometer; ruim voldoende voor veelvuldig gebruik in en om de stad. Opladen kan bij ieder stopcontact.

Groene mobiliteit
"Elektrisch vervoer vinden steeds meer mensen belangrijk", zegt Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland. "Elektrisch rijden is niet meer weg te denken. Het is de belangrijkste trend in fietsenland. Wij merken dat zelf aan de groeiende verkopen van e-bikes. De introductie van onze e-scooter is een belangrijke verbreding in elektrisch rijden. Deze zorgt in steden voor echte groene mobiliteit. Net als onze e-bikes is de e-scooter gewoon aan elk stopcontact op te laden. Hij is dus in het gebruik heel flexibel en heeft een goede actieradius. Dat betekent optimaal gebruiksgemak, één van onze fundamentele keuzes. Wie een e-scooter rijdt hoeft zich niet meer te ergeren over vieze handen bij het tanken, olievlekken voor de deur of bougies vervangen. Je rijdt schoon en geruisloos door de stad. Zonder hoge kosten, want de stroom komt 'gewoon uit de muur'. Bij gebruik van groene stroom rijd je zelfs CO2-neutraal. Voor bedrijven in stedelijke gebieden is de de e-scooter ideaal. Zij kunnen deze ook aan hun werknemers aanbieden als alternatief voor een leasefiets of leaseauto. Daarbij valt de e-scooter onder fiscale stimuleringsmaatregelen."

Specificaties
De Kyoso e-scooter kan verkregen worden met een siliconen- of een lithiumaccu. Met de laatste is een actieradius van 80 km haalbaar. De e-scooter heeft zowel voor als achter een schijfrem, produceert geen uitlaatgassen en mag maximaal 25 km/h rijden. Het oplaadpunt zit veilig weggeborgen in een afsluitbaar dashboardkastje. De luxere SLX-versie beschikt standaard over een lithiumaccu, een windscherm, topkoffer en alarmset.

Over Halfords

Ieder seizoen heeft Halfords een breed aanbod handige en voordelige producten en diensten voor de auto en de fiets. Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires, navigatie- en caraudio systemen. Halfords heeft drie winkelformats: citystores, superstores en een webstore en is daardoor altijd dichtbij en bereikbaar. Halfords heeft 150 winkels in Nederland en 7 winkels in België en maakt deel uit van de Macintosh Retail Group.

EINDE BERICHT