Samenwerking IP Company en NeoNova


Samen verder als Nederlands grootste Open Source VoIP leverancier

SASSENHEIM, 20100506 -- The IP Company B.V. en NeoNova B.V. gaan hun krachten bundelen in de nieuwe onderneming genaamd OneIP. Hierdoor ontstaat Nederlands grootste open source VoIP leverancier. De nieuwe onderneming valt onder de paraplu van The IP Company groep. NeoNova CEO Ron Arts zal per juni in de directie van de nieuwe onderneming plaatsnemen.

Beide bedrijven kennen een lange historie op zowel open source gebied als op gebied van IP telefonie. NeoNova bedient met de Astium telefooncentrale het MKB+ en richt zich steeds meer op groot-zakelijke gebruik. The IP Company is sterk in maatwerkprojecten op gebied van failover, clustering en IP telefonie. Ron Arts, directeur NeoNova: "De samenwerking biedt de klanten van NeoNova een platform om verder door te groeien. Dit is een unieke kans om samen een krachtige, betrouwbare, state of the art op Open Source gebaseerde partij neer te zetten. Daardoor wordt de continuïteit van Astium gegarandeerd".

Ook directeur Ronald Koppelman van The IP Company is zeer verheugd: "The IP Company en NeoNova vormen samen een uitstekend team. De samenwerking is eigenlijk een logische stap. Beiden bedrijven zijn in de afgelopen jaren sterk gegroeid, in een markt die sterk onder druk staat. Onze diensten vullen elkaar goed aan en ook zijn we beiden actief in vergelijkbare sectoren, zoals de overheid en de zorgsector". The IP Company heeft een sterke plaats in de Health, Safety and Security markt weten te veroveren, terwijl NeoNova door de juiste implementatie gestoeld op IPT Open Source een sterke positie in de kantoor telefonie markt heeft opgebouwd.

The IP Company B.V. ziet verdere acquisities en samenwerkingsverbanden, als het middel om de verdere groei van de onderneming te bewerkstelligen. Het bundelen van krachten levert een dusdanig schaalvoordeel op dat verdere groei gecontinueerd kan worden in een economisch onder druk staande markt.

Over NeoNova

NeoNova is specialist op het gebied van open source telefooncentrales en neemt actief deel aan het Asterisk project, de populaire open source telefooncentrale. Sinds 2004 produceert NeoNova een eigen telefooncentrale genaamd Astium. NeoNova is officieel Digium dealer en dCAP gecertificeerd. Astium is inmiddels de meest veelzijdige Nederlandse VoIP telefooncentrale.

Over The IP Company

The IP Company adviseert en begeleidt relaties betreffende een specifiek telecommunicatievraagstuk. Zij maakt hierbij gebruik van open source bouwstenen, projectmatig geïmplementeerd door een team van bedrijfs- en procesdeskundigen. Het is niet alleen de uiteindelijke oplossing, maar juist het proces naar de oplossing welke de toegevoegde waarde biedt.
Dochteronderneming IP HSS (Health, Safety and Security) richt zich op de defensie industrie en ontwikkelt voor de Koninklijke Marine het interne Wireless Communication System. Hierbij worden spraak, messaging en data geïntegreerd. The IP Company, voorloper op het gebied van Android gerelateerde bedrijfskritische applicaties, ontving onlangs een subsidie voor Speur- en Ontwikkelwerk en werkt nauw samen met TNO aan nieuwe technologieën.