Cinemien

Amsterdam, maandag 26 april 2010

PREMIERE CONTRACORRIENTE OP LATIN AMERICAN FILM FESTIVAL

Op de 6e editie van het Latin American Film Festival zal de film CONTRACORRIENTE zijn Nederlandse première beleven.

Het LAFF (Latin American Film Festival) beleeft van 6 tot en met 14 mei 2010 haar 6e editie. Het festival vertoont de hoogtepunten van de Latijns-Amerikaanse cinema van het afgelopen jaar. De film CONTRACORRIENTE (regisseur Javier Fuentes-León) beleeft er zijn Nederlandse première.

Contracorriente

Miguel is een geliefde jonge visser in Cabo Blanco, een klein vissersdorpje aan de noordkust van Peru, waar de gemeenschap diepgewortelde religieuze tradities koestert. Mariela, zijn vrouw, is zeven maanden zwanger van hun eerste kind. Maar Miguel heeft ook een geheime liefdesaffaire met Santiago, een schilder die is verbannen door de dorpelingen omdat hij agnostisch is en open over zijn seksualiteit. Wanneer Santiago verdrinkt in de sterke onderstroom van de oceaan, kan hij niet vredig naar de andere kant overgaan. Hij blijft als een geest achter op aarde en gaat naar Miguel om hem te vragen zijn lichaam te zoeken en het te begraven, naar ritueel gebruik van het dorp. Miguel moet kiezen tussen het veroordelen van Santiago tot eeuwige kwelling, of zijn geliefde recht doen door hun relatie te onthullen aan Mariela en de rest van het dorp. Miguel is gedwongen om de consequenties van zijn liefde te aanvaarden, zelfs als hij hierdoor de kans loopt om de mensen om wie hij het meeste geeft te verliezen. Met betoverende beelden van de prachtige Peruaanse kustlijn is CONTRACORRIENTE een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie en zal vanaf 3 juni in de Nederlandse bioscopen draaien.

CONTRACORRIENTE is op de volgende data te zien op het LAFF

Zondag 9 mei - 21.15, Louis Hartlooper Complex

Dinsdag 11 mei - 20.45, Louis Hartlooper Complex

Vrijdag 14 mei - 21.30, Louis Hartlooper Complex

Aanwezigheid regisseur op LAFF
Regisseur Javier Fuentes-Léon zal het LAFF bezoeken van 8 t/m 13 mei en is beschikbaar voor interviews.

De persvoorstelling van CONTRACORRIENTE vindt plaats op 10 mei om 15.00 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Mocht u Fuentes-Léon vóór de 10e gaan interviewen, dan is het uiteraard mogelijk de film te bekijken op de 9e op het festival of voor die tijd bij ABC/ Cinemien. Voor het maken van een afspraak, zie onderstaand (noot niet bestemd voor publicatie).