D66

woensdag 5 mei 2010

British Election Night

Niet alleen in Nederland loopt de verkiezingskoorts inmiddels hoog op. In het Verenigd Koninkrijk mag men namelijk al aanstaande donderdag naar de stembus. In dat kader organiseert D66 op donderdagavond 6 mei een `British Election Night'.

Dit evenement vindt plaats in de Rubenszaal van het Carlton Ambassador Hotel, Sophialaan 2 in Den Haag. In deze mooie zaal met grote bar zullen we de uitslagen van de Britse verkiezingen live op een groot scherm volgen. Tevens zullen deze avond interessante sprekers een toespraak houden. Dit keer belooft het in het Verenigd Koninkrijk een extra spannende strijd te worden. Sinds zeer lange tijd maken de Liberal Democrats serieus kans om hoge ogen te gooien. De LibDems is een zusterpartij van D66 en beide partijen maken deel uit van de liberale fractie in het Europees Parlement. Dit unieke evenement is georganiseerd voor Britse expats, D66-leden en iedereen die geïnteresseerd is deze speciale avond bij te wonen.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom. Het officiële programma gaat om 20.00 uur van start. Enkele zeer interessante sprekers zullen acte de présence geven, waaronder Tom de Bruijn. Hij is permanent vertegenwoordiger voor Nederland bij de EU. In zijn toespraak gaat hij in op de gevolgen van de Britse verkiezingsresultaten voor de positie van het Verenigd Koninkrijk in de EU. Tevens houdt Maas Goote, de nummer 14 op de D66-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, een toespraak over de relatie tussen de Liberal Democrats en D66. Daarnaast komen er nog andere (Britse) sprekers. Lousewies van der Laan, chef de cabinet van de president van het International Criminal Court, treedt deze avond op als moderator. Alle toespraken zullen in het Engels worden gegeven.

Voor de gasten die rechtstreeks vanuit werk komen en nog een hapje willen eten heeft de Carlton Ambassador een speciaal Brits menu samengesteld. "Fish & Chips"; gebakken schelvis met bearnaisesaus, huisgemaakte frieten en notensalade. De kosten van dit menu bedragen EUR15,-.

D66 is trots om dit event in samenwerking met de Carlton Ambassador Hotel te organiseren. Laat deze unieke gelegenheid niet aan je neus voorbij gaan! Aangezien het een zeer drukke avond kan worden, verzoeken wij u ons een mail te sturen aan: campagne@d66.nl.