Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


5 mei 2010

---

Staking reiniging vanaf 6 mei

5 mei 2010

De Abvokabo FNV heeft aangekondigd dat de medewerkers van de reinigingsdiensten van 6 tot en met 12 mei het werk neerleggen. Dat betekent dat er geen ondergrondse containers of afvalbakken worden geleegd, er geen grofvuil wordt opgehaald en geen straten worden geveegd.

Afvalpunten

Ook de Afvalpunten in Amsterdam zijn dan gesloten. Alle inwoners van Nieuw-West worden opgeroepen tijdens de staking geen grofvuil aan te bieden en afval zoveel mogelijk binnenshuis te houden. Voor de staking worden in stadsdeel Nieuw-West zoveel mogelijk ondergrondse containers geleegd.

Markten en winkelgebieden

In markt- en winkelgebieden worden extra afvalcontainers geplaatst. De dinsdagmarkt op Tussen Meer en woensdagmarkt op het Sierplein gaan gewoon door. De dagmarkt op Plein 40-45 gaat door zolang de veiligheid en volksgezondheid niet in het gevaar komt. Ook hier worden markthouders en bewoners opgeroepen de pleinen zo schoon mogelijk achter te laten.

Aanleiding

De aanleiding voor de staking is een conflict tussen de gemeenten en de vakbond over de nieuwe CAO voor gemeenteambtenaren. De stakers willen de Nederlandse gemeenten (verenigd in het VNG) overtuigen dat zij recht hebben op een loonsverhoging van 1,25% dit jaar (en dat zij over 2009 nog 1,5 % tegoed hebben).

---