Scandinavisch jazzrock trio Elephant9 in Lantaren-Venster Rotterdam


ROTTERDAM, 20100504 -- Op donderdag 6 mei geeft het opkomende Scandinavische jazzrock trio Elephant9 een concert in Lantaren/Venster te Rotterdam.

Elephant9 is een van de meest opwindende bands uit de hedendaagse Noorse avant-garde scene. Met op keyboards Ståle Storløkken, bekend van Supersilent en Humcrush, op drums Torstein Lofthus en op bas Nikolai Eilertsen.

Het trio doet denken aan de orgeltrio's van de jaren zestig en zeventig, maar dan vertaald naar vandaag: strak en funky. In de geest van Jimi Hendrix 'groovet' en improviseert dit trio stevig voort.

De groep werd in het Verenigd Koninkrijk lovend ontvangen. Hun debuutalbum Dodovoodoo wierp hoge hogen en hun nieuwe album Walk the Nile is net uit. Het blad JAZZ gaf de cd onlangs 4? ster (van de 5) en omschreef de ?Tornado Jazzrock? van het trio met de volgende aanduidingen: ?Gierende Hammonds, beats van een meedogenloos doordrijvende rockdrummer, hard hitting en toch van binnenuit swingend, een even heavy als onregelmatige beat, een stofbedekt orgel, een mooi dof pulserende basgitaar, magistrale vergezichten, bonkend en straaljagend.?

Bezetting:
Ståle Storløkken - Hammond, keyboards
Torstein Lofthus - drums
Nikolai Eilertsen - bas

Elephant9
donderdag 6 mei
Entree: ¤ 13 en ¤ 11 (kortingstarief)
Aanvang: 21.00 uur

Kaarten voor dit concert zijn te koop aan de kassa van Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133 te Rotterdam, bij de 400 Primera winkels in het land en online via www.lantaren-venster.nl





Ingezonden persbericht