Samenwerking Trianel en NHEC in lokaal duurzaam energie-initiatief


MAASTRICHT AIRPORT, 20100506 -- De Noordhollandse Energie Coöperatie en Trianel gaan een nieuw samenwerkingsverband aan in een lokaal duurzaam energie-initiatief in Nederland. Een verdere stap/doorbraak in een transitie naar een maatschappelijk verantwoorde exploitatie van decentrale, duurzame energievoorzieningen. Met transparantie, gelijkwaardigheid en betrouwbaarheid als inzet

De Noordhollandse Energie Coöperatie heeft medio februari gekozen voor de complete dienstverlening van Trianel Energie BV. Trianel staat in voor de volledige ontzorging bij het opwekken en leveren van duurzame energie. Dit landelijk opererend energiebedrijf heeft alle expertise in huis voor lokale energie op maat. Het samenwerkingsverband sluit hiermee aan bij de groeiende markt van lokaal duurzame energie-initiatieven in Nederland.

Regionaal energiebedrijf
De Energie Coöperatie, opgericht in juni 2009, is een regionaal energiebedrijf dat vanaf 1 juni 2010 duurzame energie regionaal gaat produceren en leveren. Daarbij wordt in eerste instantie gTrianel Energie BVebruik gemaakt van elektriciteit uit biomassa. De Energie Coöperatie wil haar winst investeren in duurzame energie uit schone bronnen (wind, zon, water en warmte). De doelstelling daarbij is om nu én voor de toekomst een betaalbare en duurzame energievoorziening voor de regio Noord-Holland zeker te stellen. Het businessplan was er al. Door de samenwerking met Trianel zijn nu ook de ontbrekende expertise en alle bijbehorende diensten voorhanden; van energie in- en verkoop tot administratieve, technische ondersteuning en advies. De Energie Coöperatie heeft als doelstelling om een onafhankelijk energiebedrijf te zijn en te blijven en wil daarom binnenkort leveren onder een eigen vergunning. Hierdoor is de keuze voor Trianel eigenlijk vanzelfsprekend, omdat zowel de visie als ook de dienstverlening van Trianel er op gericht zijn dat een dergelijk initiatief zijn onafhankelijkheid kan verkrijgen en behouden.
Gedeelde visie
Doorslaggevend voor de samenwerking tussen de Energie Coöperatie en Trianel, was de gedeelde visie aangaande duurzaamheid en lokale aanpak. Directeur Rolf Heynen: "jarenlang stonden energiebedrijven mijlenver van mensen af en was er geen ruimte voor lokale, duurzame initiatieven. Die visie verandert nu en Trianel pikt dit goed op. Duurzame energie en regionalisering worden steeds sterker. Trianel heeft ons op alle terreinen, van technische expertise tot advies, bijzonder goed geholpen. Bovendien verloopt de samenwerking erg prettig."


Flexibele dienstverlening van Trianel
Kenmerkend aan de aanpak van Trianel is de flexibiliteit en voortdurende dialoog. "Dienstverlening houdt bij ons niet op bij één contact," vindt Michael Fraats, die samen met Björn Fiedeldij de directie vormt van Trianel. "Als de situatie erom vraagt, veranderen we mee. Deze instelling zien wij ook terug bij de Energie Coöperatie. Wij ontwikkelen en investeren samen in een lange termijn relatie. Bovendien is de samenwerking met de Energie Coöperatie niet alleen gericht op eigen belang, maar gemeenschappelijk belang. Samen werken wij aan een transitie naar een maatschappelijk verantwoorde exploitatie van decentrale, duurzame energievoorzieningen".
De samenwerking van de Energie Coöperatie en Trianel is het bewijs dat succesvol ondernemen steeds meer kansen biedt in de lokale duurzame energiemarkt. Een markt die sterk groeit. Met ruimte voor nieuwe initiatieven. "Langdurig samenwerken en langdurig succes hebben zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals een transparante, gelijkwaardige en betrouwbare aanpak." Een aanpak waarmee Trianel al ruim 10 jaar haar diensten bewijst en voor haar missie in de toekomst staat.


Trianel in vogelvlucht - ondernemend, betrouwbaar en coöperatief
Trianel, gevestigd te Maastricht Airport, is een onafhankelijke, toegankelijke en deskundige energieleverancier die sinds 10 jaar opereert in de Nederlandse markt. Het bedrijf is een dochteronderneming van het Duitse Trianel Energie GmbH in Aken en stelt haar infrastructuur, netwerk, kennis en ervaring beschikbaar voor ondernemers in lokale duurzame energiebedrijven. Ambitie is om in Nederland een platform te creëren voor een initiatiefrijke energiemarkt met een transparante, flexibele energievoorziening. Trianel maakt toegang tot die markt gemakkelijker. Duurzaam samenwerken, kennis delen en fair ondernemen, zijn hierbij uitgangspunt.

Trianel Energie BV





Ingezonden persbericht