FINEOS prijst 25 jaar door de overheid gegarandeerde arbeidsongeschiktheidsverzekering in Victoria

- Toespraak door de Ierse minister van Handel tijdens event voor FINEOS-klanten in Melbourne -

DUBLIN--(BUSINESS WIRE)-- 20100506 --

FINEOS Corporation, een internationale leverancier van vernieuwende softwareoplossingen voor de verzekeringssector en openbare werknemersverzekeringen, heeft pas de jaarlijkse gebruikersgroepevent voor Azië Pacific voor FINEOS-klanten afgesloten in het Australische Melbourne met een speciaal diner ter erkenning van 25 jaar door de staat gegarandeerde Workers Compensation Insurance (arbeidsongeschiktheidsverzekering) in de Australische staat Victoria. Eerder die dag was de groep toegesproken door de Ierse minister van Handel, de heer Billy Kelleher, die momenteel de handelsmissie Enterprise Ireland leidt in Australië.

FINEOS is sinds 2003 actief in de regio Australazië en heeft momenteel een klantenbestand met, onder meer, de blue-chips Accident Compensation Corporation (Nieuw-Zeeland), WorkSafe Victoria, de Transport Accident Commission (Australische staat Victoria), de Lifetime Care & Support Authority (Australische staat New South Wales), CommInsure, Westpac Insurance and Macquarie Bank (levensverzekeringen).

Minister Kelleher zei: “FINEOS is een van de grootste Ierse zakelijke softwarebedrijven en verleent diensten aan sommige van de grootste en meest complexe verzekeraars en openbare verzekeringsinstellingen. Het grote succes van FINEOS hier in Australië en in andere internationale markten bevestigt dat dit een bedrijf van wereldklasse is voor vernieuwende softwareoplossingen. De Ierse regering zal via Enterprise Ireland steun blijven bieden aan de internationalisatie van dit bedrijf en zijn inspanningen om dit succes te herhalen in andere regio's van de wereld.”

Op deze tweedaagse event zijn klanten van FINEOS, sectorspecialisten en vertegenwoordigers van FINEOS aan het woord geweest. De aanwezigen kregen informatie over nieuwe trends op de markt van verzekeringsclaims. Klanten en partners hebben er hun beste praktijken kunnen delen en hebben geleerd hoe concurrenten verbeteringen aandrijven op basis van de nieuwe benadering van klantgericht beheer van claims en gevallen gerelateerd aan letsels, ziekte en verlies. De belangrijkste presentaties tijdens de event waren:

  • 'Beheer van kosten en aansprakelijkheid met FINEOS' - Accident Compensation Corporation uit Nieuw-Zeeland
  • 'Een organisatie voor beheer van claims gerelateerd aan calamiteiten van de grond af opstarten' - Lifetime Care & Support Authority
  • 'Een dienstengerichte sector creëren' - WorkSafe Victoria
  • 'Sectortrends op de verzekeringsmarkt' - PricewaterhouseCoopers
  • 'Na 'Go Live' – de harten en geesten winnen' - ITSS, de organisatie voor gedeelde IT-diensten van de Transport Accident Commission en WorkSafe Victoria

Het thema tijdens het diner 's avonds was erkenning voor 25 jaar van door de overheid gegarandeerde arbeidsongeschiktheidsverzekering in Victoria. De arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt werknemers en hun werkgevers bescherming in het geval van werkgerelateerde letsels en beroepsziekten. FINEOS is wereldwijd toonaangevend in oplossingen voor schadeclaims gerelateerd aan arbeidsongeschiktheid. FINEOS Claims wordt gebruikt door meer dan 2500 gebruikers bij WorkSafe Victoria en 2600 gebruikers bij de Nieuw-Zeelandse Accident Compensation Corporation. FINEOS is onlangs ook gekozen door de Saskatchewan Workers’ Compensation Board (WCB) in Canada voor levering en implementatie van een COTS-systeem (Commercial off-the-Shelf) voor de administratie van schadeclaims over de hele levenscyclus voor hun verzekeringsfonds.

De kracht van de oplossing van FINEOS voor arbeidsongeschiktheid is het vermogen een doeltreffender verwerking van de schadeclaims te ondersteunen met positieve effecten voor uitkeringen bij complexe schadeclaims in een omgeving met stijgende medische kosten. Zakelijke regels worden geconfigureerd voor ondersteuning van de beste praktijken door te zorgen voor een rechtlijnige behandeling over de hele organisatie. Door integratie met databases en voorspellende analytische oplossingen, naast een robuuste functionaliteit voor opstelling van verslagen, kunnen met het schadeclaimbeheer betere beslissingen worden genomen, worden verliestrends herkend en kan erop worden ingespeeld.

Michael Kelly, CEO bij FINEOS Corporation zei: “Het is een hele eer voor ons minister Kelleher te kunnen verwelkomen in ons regionaal hoofdkantoor in Melbourne. Wij zijn erg opgetogen dat hij onze gebruikers heeft toegesproken. Ons Melbourne Capability Centre bestaat vijf jaar en het is gegroeid als ondersteuningscentrum voor de regio. Vandaag heeft het centrum meer dan 50 FINEOS-werknemers in dienst om steun te bieden aan onze klanten in deze bruisende regio. Wij zijn heel gelukkig met de aanwezigheid van zo veel FINEOS-klanten op onze gebruikersgroepmeeting in Melbourne. Hierbij gaan onze gelukwensen naar WorkSafe Victoria, een oude klant van ons, voor het succes behaald in 25 jaar door de overheid gegarandeerde arbeidsongeschiktheidsverzekering in Victoria”.

FINEOS Corporation

FINEOS is een wereldwijde vernieuwer van softwareoplossingen voor verzekeraars en overheidsverzekeringen voor werknemers. De oplossingen van FINEOS richten zich op de kernvoorwaarden voor zakelijke verwerking, waaronder het beheer van schadeclaims en -uitkeringen en nieuwe klanten/underwriting. De oplossingen van FINEOS zijn gebouwd op een dienstengericht, op componenten gebaseerd en op regels gestoeld zakelijk platform. Dit platform wordt gebruikt als een flexibele infrastructuur voor de introductie van nieuwe producten, optimale integratie van oudere systemen en omvorming van zakelijke activiteiten. FINEOS levert gedocumenteerde voordelen aan sommige van 's werelds grootste verzekeringsbedrijven, overheidsinstellingen en bankverzekeraars. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in het Ierse Dublin en heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australazië. Ga voor meer informatie naar www.FINEOS.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6278154&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
FINEOS Corporation
Susanne Ryan, senior manager Marketing
+353-1-6399918

susanne.ryan@FINEOS.com