Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Opening expositie AIDA: Alireza Seddighi en Mohammad Fazel
|Affiches
Donderdag 6 mei 2010, 17.00 u. in Podium Mozaïek

Alireza Seddighi (1967, Iran) voltooide in 1985 de studie Grafisch ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Teheran en vervolgens in 1994 de opleiding Schilderkunst aan de Universiteit van Teheran. Sinds 1994 woont en werkt hij in Nederland (Tilburg). In zijn affiches is Alireza's oorspronkelijke Perzische achtergrond soms direct herkenbaar, vaker zijn die invloeden impliciet en herken je ze alleen als je zijn achtergrond kent of zeer oppervlakkig af gaat op zijn naam. Toch gloeit zijn Perzische vuur door in de wijze van behandelen, van vormgeven, ook in zijn meer abstracte, minimalistische ontwerpen.

Mohammad Fazel (1966, Iran) voltooide in 1987 de studie Grafisch ontwerpen en Journalistiek aan de Universiteit in Teheran. Hij heeft jarenlang wekelijks columns en cartoons geleverd voor diverse Iraanse websites. Toen hij vanwege zijn kritische artikelen moest vrezen voor zijn leven, is hij gevlucht. Zijn werk op websites kon hij voortzetten, en gelijktijdig een nieuw bestaan in Nederland opbouwen. In 2009 voltooide hij met succes de opleiding grafisch ontwerpen aan de Kunstacademie te Zwolle.

"In mijn werk, schuw ik de belangrijke thema's van het leven niet" (Mo Fazel)

De expositie wordt tijdens de opening op 6 mei ingeleid door Björn Stenvers, Hoofd Marketing en Communicatie van het Amsterdams Historisch Museum, in aanwezigheid van de kunstenaars.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: donderdag 6 mei, 17.00 uur

De expositie is te bezichtigen van 4 mei tot en met 28 juni 2010 in het Theatercafé van Podium Mozaïek. Het Theatercafé is geopend van zondag t/m donderdag van 11.00 tot 00.00 en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur.

Deze expositie is een samenwerking met AIDA Nederland, organisatie voor gevluchte kunstenaars. Zie voor meer informatie www.aidanederland.nl

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West. Het programma biedt (wereld)muziek, theater, comedy, cabaret en dans uit binnen- en buitenland. Meer informatie over het programma van Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl