Gemeente Beverwijk


Schapen scheren op De Baak

Het voorjaar is in volle gang! Buiten staan de schapen en lammetjes al weer een tijdje in de wei. Zo vlak voor de zomer wordt de vacht van de schapen weer geschoren, ook op De Baak! Donderdag 6 mei staat De Baak met diverse activiteiten in het teken van schapen scheren.

De gehele dag is op de kinderboerderij een educatieve speurtocht die alles te maken heeft met het thema vacht en veren. Op het terrein van de kinderboerderij zal de schaapscheerder tussen 14.00-14.30 uur de schapen ontdoen van hun warme wintervacht. In het NME-centrum worden vanaf 14.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Hoe maak je van de schapenvacht een bolletje wol? En hoe maak je van de wol een kleurige, zelfgebreide trui, of kom zelf leren breien! Daarnaast kan er natuurlijk ook geknutseld worden; kinderen maken hun eigen schaapje dat na afloop mee naar huis genomen kan worden.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema's BaakBelevenissen georganiseerd voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.

27 april 2010