Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 27 mei 2010

Schiller Theater Place Royale organiseert 2e Utrechts Kleinkunst Festival 2010

Het Schiller Theater Place Royale organiseert op 6, 7 en 8 mei de tweede editie van het Utrechts Kleinkunst Festival 2010. Dit jaar strijden 9 kandidaten om de felbegeerde Utrechtse Kleinkunstprijs. Op donderdag 6 en vrijdag 7 mei vinden de halve finales plaats, op zaterdag 8 mei is de finale. Vrijdagavond 7 mei, na de 2e halve finale, zal een deskundige jury de vier finalisten bekendmaken.

De kandidaten zijn:

DE MINISTERS, MEIKE VEENHOVEN, LOTTE VERMEULEN, MARTIN VERNOOIJ, VILT, LINNET VAN DER WAL, JOCHANAN WESTRA, TITIA WOLF en TRIO NIELS.

Zij vormen tijdens de halve finales de ingrediënten voor een divers kleinkunst festival. De winnaar ontvangt van de hoofdsponsor van het festival een financiële aanmoedigingsprijs.

De presentatie van het festival is ook dit jaar weer in handen van Steef en Hannie Schinkel, eigenaars van het monumentale Schiller Theater in het hart van Utrecht, en aanstormend theatertalent Helena van der Veen (25). De jury bestaat uit Anne-Marie Konincks (cabaretière en artieste met een lange carrière in theater en op televisie), Helga Wevers (jurycoordinator Utrechts Kleinkunst Festival) en Harry den Hertog (opnametechnicus muziek, cabaret en kleinkunst).

Behalve de vakjury zal ook het publiek een winnaar mogen kiezen.

Kaarten voor het 2e Utrechts Kleinkunst Festival zijn te reserveren via de website van het Schiller Theater Place Royale, www.schillertheater.nl en kosten E 15 voor de halve finales en E 20 voor de finale. Vrienden van het theater, studenten, senioren (65+) en U-pashouders krijgen korting.