Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Reeënsafari in boswachterij Gieten-Borger
Speuren naar reeënsporen

In het kader van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit brengt Staatsbosbeheer elke maand een dier, plant of soortgroep onder de aandacht. Mei staat in het teken van de ree. Op donderdag 6 mei is er vanaf de grote parkeerplaats aan de Houtvester Jansenweg een reeënsafari georganiseerd. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Andersche Diep
De ree is de kleinste inlandse hertensoort die we in Nederland kennen. Hij komt ook voor in boswachterij Gieten-Borger en is te herkennen aan zijn klein, maar prachtig gebouwd lichaam, grote oren en spiegel of schort. Het mannetje, de reebok, draagt een eenvoudig maar sierlijk gebouwd gewei. Tegen de schemering is de kans het grootst om reeën te spotten. Staatsbosbeheer organiseert een boeiende reeënsafari naar het beekdal van het Andersche Diep. Ga samen met de boswachter op zoek naar sporen van reeën en kom van alles te weten over het leven van de ree en haar voorkomen in de boswachterij. Bij het Andersche Diep heb je een mooi uitzicht, we hopen hier de ree ook in levende lijve te kunnen aanschouwen. Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn aan te bevelen! Men dient zich vooraf aan te melden, want er kunnen maximaal 60 personen mee.

Informatie
De reeënsafari begint om 19.30 uur vanaf de grote parkeerplaats aan de Houtvester Jansenweg in boswachterij Gieten. De tocht duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn 5,00 voor volwassenen en 2,50 voor kinderen. Tip: trek goede wandelschoenen aan en neem een verrekijker mee! Vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl. Plaats: grote parkeerplaats aan de Houtvester Jansenweg tussen 't Nije Hemelriek en Gieten, te herkennen aan spandoeken van Staatsbosbeheer.