Ingezonden persbericht


Generali persbericht

()

Diemen, 6 mei 2010

Generali VB Innovatieprijs 2010; vijf jaar op rij winnen met innovatie.

Intermediairs kunnen zich weer inschrijven voor de Generali VB Innovatieprijs. Tot 31 augustus 2010 kan een intermediair zichzelf of een collega intermediair aanmelden voor de prijs. De aanmeldingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Op www.generali-vb-innovatieprijs.nl staat uitgebreide informatie over de prijs. Op deze site is ook het aanmeldingsformulier te downloaden. De Generali-VB-Innovatieprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt op 24 november 2010 op de VerzekeringsBranchedag. De organisatie is in handen van Generali in samenwerking met Het Verzekeringsblad (VB).


Deelname is van grote toegevoegde waarde
De Generali VB Innovatieprijs stimuleert innovatie in de intermediaire verzekeringsbranche. Dit blijkt ook uit het aantal inzendingen. Sinds de start in 2005 is het aantal inzendingen enorm gegroeid! Daarnaast is ook de kwaliteit flink toegenomen. Door de economische crisis kijken veel intermediairs met nieuwe ogen naar hun bedrijfsvoering. Soms geeft dit kansen voor innovatie. De jury verwacht dan ook dit jaar nog meer aanmeldingen. Genomineerden en winnaars van de afgelopen jaren noemen deelname aan de Generali VB Innovatieprijs een 'grote toegevoegde waarde voor de eigen business'. Deelnemers van de afgelopen jaren hebben deelname aan de innovatieprijs ingezet voor commerciële activiteiten en marktbewerking.

Jury beoordeelt inzendingen
De aanmeldingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury met daarin vertegenwoordigers uit de wetenschap en de verzekeringsbranche. De voorzittersrol is in handen van Dr. Hermen van der Lugt (Directeur Novay). Samen met prof. dr. Fred van Raaij (hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg) vertegenwoordigt hij 'de wetenschap'. Vanuit de branche nemen in de jury zitting: Rob van Os (Bestuurslid Adfiz), mr. Rob Groenemeijer (voorzitter Federatie FiDiN) en mr. Coen van Ham (voorzitter NVGA). Taco Morelisse (CEO Kluwer) en Freek Wansink (Algemeen directeur Generali verzekeringsgroep) completeren de jury. De jury bekijkt de inzendingen aan de hand van een aantal beoordelingscriteria. Zo moeten inzendingen 'inspirerend en origineel' zijn, maar de innovatie moet ook inspelen op de actuele problematiek in de branche en de toegevoegde waarde van het intermediair benadrukken. Op de website www.generali-vb-innovatie prijs staan alle beoordelingscriteria.

Nieuw concept of eenvoudige innovatie
Kanshebbers van de Generali VB Innovatieprijs zijn inzendingen van compleet nieuwe concepten die de branche op zijn kop zetten. Maar ook innovaties die bijdragen aan de verbetering van (advies)processen, klantcontacten en dienstverlening maken kans op de prijs. Deze innovaties dragen bij aan het consumentenvertrouwen en hebben een positieve invloed op het imago van de verzekeringsbranche. Het zijn vaak eenvoudige innovaties die tegen een geringe investering te realiseren zijn.

Branche vindt innovatie belangrijk
Het VB heeft in samenwerking met Generali een onderzoek gedaan onder haar lezers. Hieruit blijkt dat intermediairs het belang van innovatie onderkennen. Juryvoorzitter Dr. Hermen van der Lugt: 'de peiling wijst er ook op dat een kwart van de respondenten de noodzaak tot innoveren niet alleen onderkent maar er ook op acteert. En dat is helemaal geen gekke score in vergelijking met andere branches.' De afgelopen periode zijn er ontwikkelingen die het draagvlak voor de prijs vergroten en die de aandacht voor de deelnemers, zeker ook buiten de branche, sterk doen groeien. 'Niet alleen leiden we daaruit af dat de prijs zelf een plek in de branche heeft veroverd, maar ook dat er wel degelijk, ook succesvolle, initiatieven tot innovatie zijn', aldus Freek Wansink, algemeen directeur van Generali.

Prijzengeld ¤ 10.000,-
Net als voorgaande jaren zijn er ook in de vijfde editie van de Generali VB Innovatieprijs twee prijzen te winnen. De Innovatieprijs voor de beste, geïmplementeerde innovatie en de Aanmoedigingsprijs voor innovaties die nog in ontwikkeling zijn. Het prijzengeld is ¤ 7.500,- voor de Innovatieprijs en ¤ 2. 2.500,- voor de Aanmoedigingsprijs. De werkelijke beloning is natuurlijk de aandacht, stimulans en input die deze prijs geeft voor de eigen onderneming van de winnende intermediairs.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die 140 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De 500 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.