Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe website maakt AutoTrack.nl tot Funda van de autosites

Diemen, 6 mei 2010 - AutoTrack.nl viert haar 10-jarig bestaan met de lancering van een nieuwe website. Consumenten kunnen vanaf vandaag het aanbod van occasions en nieuwe auto's sneller en eenvoudiger bekijken en vergelijken. Met de nieuwe website wil AutoTrack.nl de consument nog beter faciliteren in de zoektocht naar een auto.

AutoTrack.nl heeft de webdesigners van Funda ingeschakeld om de structuur van de nieuwe website te optimaliseren. Op basis van onderzoek onder consumenten is gekozen om per occasion in een overzicht duidelijk alle garanties en zekerheden te tonen. Naast een geheel nieuwe look and feel maakt de nieuwe website het zoeken naar auto's voor de consument extra eenvoudig. Het is gelukt een manier van verfijnd zoeken te ontwikkelen die uniek is voor autosites. Hier is een jaar lang aangewerkt door een dedicated team van specialisten op het gebied van searchtechnieken. Deze wijze van verfijnd zoeken (faceted search) maakt het voor de consument mogelijk om meerdere onderdelen binnen een categorie te selecteren. Het is mogelijk om per merk bijvoorbeeld meerdere modellen, kleuren, brandstofsoorten te selecteren. Zodat je in één zoekopdracht een vergelijking kan maken van alle gewenste onderdelen en categorieën. Met een snelle en specifieke resultatenlijst 'a la carte' wordt de weg naar een dr oomauto aanzienlijk verkort.

Sander van den Hout, directeur van AutoTrack.nl: 'Consumenten hebben steeds minder tijd en zin om het net af te speuren op zoek naar een passende aanbieding. Deze verschuiving maakt het voor autosites noodzakelijk om zich te differentiëren. AutoTrack.nl heeft er voor gekozen om kwaliteit en resultaatgerichtheid centraal te stellen. De nieuwe site ondersteunt deze propositie onder andere door het verfijnd zoeken en de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan autobedrijven. De consument wil relevante en complete informatie om een eerlijke vergelijking tussen meerdere auto's te kunnen maken.'

Over AutoTrack.nl
AutoTrack.nl is hét online advertentieplatform voor de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe auto's. AutoTrack.nl fungeert als compleet, betrouwbaar en gebruiksvriendelijke site voor consumenten bij het kopen van een auto. De site biedt transparantie en vergelijkbaarheid van het complete actuele aanbod. Zij valideert dit door het aanbod te verrijken met kwalitatieve en technische informatie en voor publicatie te controleren op merk/model, bouwjaar- en maand en kilometerstand. Voor autobedrijven biedt AutoTrack.nl een compleet advertentieplatform met kwalitatief het beste aanbod en de best renderende leads. AutoTrack.nl werkt transparant en biedt een eerlijk concurrentieveld bij het adverteren met auto's.

Noot voor de redactie,