Ingezonden persbericht


Persbericht

Verkiezingen 2010: VVD de grootste partij onder singles

NIJMEGEN 6 mei - VVD en D66 zijn onder singles de grootste partijen. D66 is bij de vrouwen de grote winnaar, mannen gaan voor de VVD. In totaal krijgt D66 vijftien procent van de mannen en negentien procent van de vrouwen achter zich. De VVD scoort bij de vrouwen zestien procent en bij de mannen 22 procent, daarmee is de partij van Mark Rutte de grootste onder alleenstaanden. Dat blijkt allemaal uit onderzoek van MVlife.nl onder ruim 1100 singles. De resultaten van dat onderzoek staan in het online magazine dat vrijdag 7 mei verschijnt.

PVV niet geliefd
Verder blijkt uit het onderzoek dat ongeveer een kwart van de singles nog een zwevende kiezer is. Zij weten nog niet wat ze in juni gaan stemmen. De PVV en de SGP zijn onder singles de minst geliefde partijen. Maar liefst dertig procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen zegt van alle partijen het minste te hebben met de PVV. De SGP neemt in het rijtje met minst populaire partijen de tweede plaats in met dertien procent van de stemmen van de mannen en twintig procent van de vrouwen.

Single stemt graag
Opvallend is ook dat maar liefst 82 procent van de mannen en 87 procent van de mannen zegt te gaan stemmen. dat ligt een stuk hoger dan de gemiddelde opkomst bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2006. Toen maakte ruim tachtig procent van de Nederlanders de gang naar de stembus. Het hele onderzoek is na te lezen op www.mvlife.nl/magazine.


---

EINDE PERSBERICHT