Politie Zeeland


---


R-848-2010 Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen
Gisteren en vannacht zijn door agenten van de Zeeuwse politie drie rijbewijzen ingenomen vanwege snelheidsovertredingen.
Omstreeks 14.20 uur woensdagmiddag dacht een 23-jarige motorrijder uit de gemeente Goes op de A58 ter hoogte van Heinkenszand het gas eens even flink open te trekken. Helaas voor hem werd dit ook opgemerkt door Zeeuwse politieagenten. Zij hebben zijn rijbewijs ingevorderd, omdat de man dus 60 kilometer te hard reed.
's Avonds omstreeks 20.45 uur reed, eveneens op de A58, maar nu ter hoogte van Rilland, een 25-jarige Pool uit Starachowice 53 kilometer te hard in zijn personenauto. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen door de Zeeuwse politie.
Dan was er vannacht omstreeks 00.30 uur nog een 18-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen. Zij had sinds een week haar rijbewijs. Dat is ze nu alweer kwijtgeraakt. Kennelijk had ze in haar rijlessen het stuk over 'niet te hard rijden' gemist, want zij reed 132 km/u op de Middenweg in Biervliet. Daar is 80 km/u toegestaan.

O-849-2010 Inbraak jachthaven Ellewoutsdijk
In het kantoor van de jachthaven in Ellewoutsdijk is ingebroken.
Dit gebeurde tussen 4 mei 19.00 uur en 5 mei 07.45 uur. In het kantoor werd een raam vernield. Op deze manier kon(den) de dader(s) het pand betreden. Uit het kantoortje is een klein geldbedrag weggenomen.

O-850-2010 Vernielingen in Oud-Vossemeer, getuigen gezocht
In de Prins Mauritsstraat in Oud-Vossemeer is een gietijzeren sierbrievenbus vernield.
De vernieling vond plaats tussen 4 mei 01.30 uur en 5 mei 07.00 uur. De brievenbus is van zijn sokkel gehaald en hierna of hierdoor kapot gegaan. De schade bedraagt enkele honderden euro's.

Er werden nog meer vernielingen gepleegd in Oud-Vossemeer. Langs de Oud-Vossemeersedijk zijn een 22-tal bomen afgebroken of omgeknakt door onbekenden. Ook werden bermpaaltjes langs die weg vernield. Hier is het schadebedrag aanzienlijk hoger, de schade loopt in de duizenden euro's.

De Zeeuwse politie wil graag weten wie er verantwoordelijk is voor de vernielingen in en rondom Oud-Vossemeer, daarom vraagt zij getuigen die hierover iets meer kunnen vertellen, zich te melden op het politiebureau in Tholen. Zij kunnen ook bellen met 0900-8844.