Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 6 mei 2010

Altijd alle campings op zak met de Campingwijzer iPhone applicatie

Kosmos Campingwijzer doet de Nederlandse kampeerder versteld staan met haar nieuwe mobiele kampeergids. In samenwerking met aFrogleap heeft Campingwijzer de hele Europa campinggids 2010 in een iPhone app gezet. Tot voor kort raadpleegde de kampeerder onderweg met name de gedrukte gids die al zeer scherp geprijsd is: ¤ 7,99 bij Kruidvat, Trekpleister en Dirk van den Broek. Vergelijkbare Europa gidsen kosten al gauw ¤ 25,00. Met de iPhone app is de kampeerder niet alleen voordeliger uit, maar ook heeft hij altijd toegang tot de actuele informatie. De Campingwijzer iPhone applicatie is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts ¤ 1,59. Het voordeel van mobiel gemak: Altijd alle Campingwijzer campings op zak!

Geen roaming kosten in het buitenland
Als eerste op de Nederlandse markt biedt de Campingwijzer app een unieke feature; offline kaarten opslaan. Met deze app heeft de kampeerder de mogelijkheid om campings en de bijbehorende kaarten op de telefoon op te slaan. Zo wordt voorkomen dat er extra datakosten in het buitenland worden gemaakt. Wanneer verbinding is gemaakt met het 3G netwerk in Nederland of een gratis WIFI netwerk in het buitenland kan een gebied naar keuze worden geselecteerd. Nadat dit gebied is opgeslagen kunnen de kaarten met campings en campinginformatie onderweg offline geraadpleegd worden.

Succes in de App store
Het nieuws dat de Campingwijzer app te verkrijgen is in de App Store verspreidt zich snel onder de kampeerders. Binnen een week stond de applicatie op nummer één in de categorie 'Reizen' in zowel Nederland als België. Tegelijkertijd verscheen de applicatie ook in de top 10 betaalde apps in Nederland. Niet zo vreemd, aangezien de applicatie tot 15 mei voor de speciale prijs van slechts ¤ 1,59 verkrijgbaar is. Door de HowTo video's die door aFrogleap op YouTube zijn geplaatst kan een goede indruk van de applicatie verkregen worden. (http://www.youtube.com/view_play_list?p=27FEDBA279ED7CD0)

Over Kosmos Campingwijzer
Met de complete informatie over meer dan 6600 campings in Europa is Kosmos Campingwijzer dé vraagbaak voor kampeerders. Alle campings worden jaarlijks bezocht en geïnspecteerd door de consulenten van Kosmos Campingwijzer. Uitsluitend campings die voldoen aan de door Kosmos Campingwijzer gestelde normen worden opgenomen in de database. De laatste drie jaar is Kosmos Campingwijzer voortdurend met vernieuwende concepten actief op de Europese campingmarkt. Kosmos Campingwijzer bereikt nu jaarlijks de Nederlandse kampeerder via de vernieuwde gidsen en de website www.campingwijzer.nl


1
Over aFrogleap
aFrogleap is in juli 2009 opgericht als een specialistisch label van RapidSugar en speelt in op de grote vraag die is ontstaan door de nieuwe mogelijkheden van het mobiele kanaal. En bedenkt, maakt en optimaliseert applicaties en websites voor mobieltjes. Kijk voor meer info op www.afrogleap.nl.

Links
http://www.youtube.com/view_play_list?p=27FEDBA279ED7CD0 http://itunes.apple.com/nl/app/campingwijzer/id366476666?mt=8 www.campingwijzer.nl
www.afrogleap.nl




Ingezonden persbericht