Ten Cate NV

TenCate verlengt leveringsovereenkomst met Boeing
06 mei 2010

De TenCate Advanced Composites-groep in Morgan Hill, California (USA) heeft een langlopende leveringsovereenkomst afgesloten met vliegtuigbouwer Boeing. De verlenging van dit aanvankelijk vijfjarige contract is het resultaat van jarenlange inspanning inzake het ontwerp en de productie van onder druk gegoten bevestigingsklemmen voor de hydraulische en brandstofleidingen van de Boeing 787 Dreamliner.

Naast deze onderdelen levert TenCate ook voor andere toepassingen composietmateriaal - waaronder TenCate Cetex® - voor de Boeing 787.

De bevestigingsklemmen voor de hydraulische en brandstofleidingen worden rechtstreeks geleverd aan zowel Boeing als aan toeleveranciers. De omzet op jaarbasis van het verlengde vijfjarige contract is afhankelijk van de build rate van het Boeing 787-programma. De thermoset klemmen worden gebruikt voor het vastzetten van de hydraulische en brandstofleidingen die door de vleugel lopen. De bevestigingsklemmen zijn integraal onderdeel van het brandstof- en hydraulische systeem van de Boeing 787 Dreamliner.

Paul Draghi, directeur operations van TenCate Advanced Composites USA, verklaart: `We hebben nauw samengewerkt met Boeing om ervoor te zorgen dat TenCate goed gepositioneerd is om deze belangrijke activiteit qua capaciteit en levering te ondersteunen. Deze contractverlenging is een erkenning van onze inspanningen en het succes van de techniek vanaf de aanvang van het programma in 2006. Dit programma is een voorbeeld hoe TenCate, door ontwerp en fabricage te combineren, haar klant een rendabele oplossing kan bieden. We zijn blij dat wij onze samenwerking wat betreft deze producten voor de Boeing 787 Dreamliner en andere vliegtuigtypen van Boeing kunnen voortzetten'.

Koninklijke TenCate nv
Almelo, donderdag 6 mei 2010

---