Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 6 mei 2010

Workshop voor woordvoerders van nieuwe bestuurders

Amersfoort - Nu nieuwe colleges van B&W overal in gemeenten hun plek hebben ingenomen, gaan veel woordvoerders aan de slag om een samenwerkingsrelatie op te bouwen met één of meer nieuwe bestuurders. Om woordvoerders te helpen dit zo snel en goed mogelijk te doen, organiseert Woordvoering.nl op donderdag 24 juni een workshop van één dag over dit thema.

'Woordvoering is een vak waarin balanceren tussen belangen een belangrijke vaardigheid is', stelt Marije Verstegen van Woordvoering.nl. 'Dat wordt makkelijker naarmate de relatie tussen de bestuurder voor wie je werkt en jijzelf als woordvoerder sterker is. Je kunt dan snel met elkaar schakelen. Relaties bouw je op, dat kost normaal gesproken tijd. Tegelijk is tijd schaars, want een bestuurder wil aan de gang en de pers blijft bellen. Daarom is het van belang dat je zo snel mogelijk tot een goede relatie komt.' De workshop staat stil bij onderwerpen als 'vertrouwen winnen', 'je eigen adviesstijl bepalen' en 'het creëren van interventieposities'.

De kosten van de workshop bedragen per deelnemer ¤ 495,- (exccl. BTW) inclusief lunch, koffie en thee. Er is ruimte voor maximaal acht deelnemers. De workshop wordt gegeven in Amersfoort op 24 juni aanstaande. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website www.woordvoering.

Over Woordvoering.nl:
Woordvoering.nl richt zich op het ondersteunen van de ontwikkeling van woordvoerders in politiek gevoelige organisaties. Daartoe biedt het ontwikkeltrajecten, intervisie, coaching en inspirerende bijeenkomsten. Aan woordvoering.nl is een LinkedIn groep 'woordvoerders' verbonden. Woordvoering.nl is een initiatief van adviesbureau Mediahuis uit Amersfoort.