Helvoet Holding NV

Persbericht Helvoet Holding B.V.
Hellevoetsluis, 6 mei 2010

Algemene Vergadering van Aandeelhouders stemt in met benoeming van twee nieuwe leden Raad van Commissarissen Helvoet Holding B.V.

Helvoet Holding B.V. maakt de volgende wijzigingen bekend in de samenstelling van haar Raad van Commissarissen.

De heer M.A.Th. Jacometti RA (57, Nederlandse nationaliteit) zal toetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Jacometti is onder andere lid geweest van de Raad van Bestuur van Achmea Holding en bekleedt sinds 2003 posities in meerdere (internationale) commissariaten. Hij is President Commissaris bij Blue Chip Energy GmbH, Kuhne Automotive B.V. en Double Effect B.V. Dankzij zijn financiële achtergrond en ruime ervaring met bedrijven die een sterk strategisch veranderingsproces ondergaan, is hij gevraagd om het voorzitterschap van de RvC van Helvoet op zich te nemen.

De heer ir. P.L. Broekhuijsen (53, Nederlandse nationaliteit) zal toetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hij is lid van de Raad van Bestuur van T.B.I. Holdings B.V. en is daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van Vanderlande Industries Holding B.V. en van Optelec Holding B.V. De heer Broekhuijsen is gevraagd om toe te treden tot de RvC van Helvoet vanwege zijn diepgaande kennis en ervaring met complexe engineering- en productieprocessen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het werken met ondernemingen die een internationaal werkveld hebben.

Verder bestaat de Raad van Commissarissen van Helvoet Holding B.V. uit de heer P. Veenema (54, Nederlandse nationaliteit), lid van de Raad van Commissarissen sinds 2003. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Kendrion N.V. De heer Veenema waarborgt de vereiste continuïteit in de RvC van Helvoet gezien zijn betrokkenheid bij Helvoet sinds 2003. Daarnaast heeft hij een diepgaande kennis van de automotive industrie en de internationale toeleverindustrie.
---
Profiel Helvoet Groep
Helvoet is opgericht in 1939 en internationaal actief op het gebied van het klantspecifiek ontwikkelen en produceren van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten voor onder andere de automotive- en industriële industrie en farmaceutische verpakkingsmarkt. Hierbij speelt de toepassing van innovatieve rubber-, kunststof- en assemblagetechnologie een prominente rol. De producten die Helvoet levert beantwoorden aan zeer nauwe toleranties en vereisen een hoogwaardige procesbeheersing. In 2009 had Helvoet circa 690 medewerkers in dienst met een omzet van ruim EUR 58 miljoen. De Helvoet Groep heeft vestigingen in Hellevoetsluis (NL), Lommel (B) en Loni (India).