Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw design Spa Reine-fles: functioneel en elegant

Vervaardigd uit 50 procent gerecycled plastic

Made, 6 mei 2010 - Spa Reine brengt een complete serie nieuwe, duurzame petflessen op de markt. De nieuwe emballage is functioneler en eleganter van design, lichter in gewicht en vervaardigd van 50 procent gerecycled materiaal. De verpakkingsinnovatie komt voort uit het duurzaamheidsbeleid, met respect voor de natuur en de consument, van de Groep Spadel. Het moederbedrijf van Spa Reine bespaart met de nieuwe flessen 2.693 ton grondstoffen per jaar.

Iedere fles is ontworpen naar de wensen van een specifieke gebruikersgroep. Zo heeft de gezinsfles van 1,5 liter een simpele, elegante uitstraling en stabiele bodem voor gebruik op tafel in familiesfeer. De 75cl-fles heeft een verbeterde ergonomische grip en is voorzien van een sportdop, waardoor de fles ideaal is voor sporters. Door het elegante design is de 50cl-fles handig mee te nemen.

De Groep Spadel was al in 1998 pionier op gebied van duurzame emballage, door 25 procent gerecycled pet (polyethyleentereftalaat) te integreren in de Spa Reine-flessen. Nu is Spa het eerste mineraalwater in Europa dat wordt gebotteld in flessen die voor maar liefst 50 procent bestaan uit hergebruikt pet. Deze toename in gerecycled materiaal bij de emballageproductie is goed voor een besparing van 2.400 ton grondstoffen per jaar.

De nieuwe flessen zijn lichter en daardoor duurzamer. Zo is het gewicht van de 1,5 literflessen teruggebracht van 31 naar 28,5 gram pet. Door deze reductie wordt jaarlijks 293 ton grondstoffen bespaard. Daarnaast gebruikt de Groep Spadel de etiketten voor Spa Reine vanaf nu op gerecycled papier, met plantaardige inkt. Alle flessen van Spa Reine zijn 100 procent recyclebaar.

Duurzaamheidsbeleid
Het duurzaamheidbeleid, een van de pijlers van de Groep Spadel, spitst zich toe op productie, verpakking en transport. De eerste activiteit op dit gebied dateert van 1889 met de creatie van de eerste beschermde waterwinningszone. Deze zone beslaat 13.000 hectare (26.000 voetbalvelden). Spadel was ook de eerste waterproducent die in 1988 de pvc-verpakkingen (polyvinylchloride) verruilde voor milieuvriendelijke, 100 procent recyclebare petverpakkingen. Tot de recente activiteiten behoort de nieuwe glasverpakkingsmachine, waarin de Groep Spadel begin 2010 investeerde. Deze machine is 32 procent energiezuiniger dan de oude productielijnen.

-- EINDE PERSBERICHT--



Ingezonden persbericht