Ingezonden persbericht


Persbericht.
Maas groep helpt 73% Sphinx aan een nieuwe baan

Herplaatsing van Sphinx-medewerkers een enorm succes

In november van het vorig jaar is, na instemming van de OR en de vakbonden, de sluiting van de Sphinx-fabriek in Maastricht definitief geworden. Ruim honderd werknemers verloren daarmee hun baan. Maas groep, een regionaal gespecialiseerd Re-integratie en Outplacement bedrijf, werd verkozen voor de uitvoering van dit Outplacementproject.

Het project is na een half jaar aan het einde van fase 1 gekomen en inmiddels is meer dan 70% geplaatst in een andere baan. Een aantal werknemers is daarnaast vervroegd met pensioen gegaan.

Het is een buitengewoon goed resultaat om in deze periode van economische crisis zoveel mensen in zo'n korte tijd herplaatst te krijgen. Fase 2 die nu begint is vooral een nazorg-fase waarin de mensen die nog niet geplaatst zijn, naast de primaire begeleiding van het UWV, door Maas groep nog aanvullend geholpen zal worden. Bovendien zal er opvang zijn voor mensen die na de herplaatsing onverhoopt opnieuw ontslagen worden.

Het gehele traject, fase 1 en fase 2, zal in totaal een jaar duren, en de verwachting is dat aan het eind ruim 80 % van de ex-Sphinxmedewerkers nieuw werk gevonden zal hebben. Maas groep toont hiermee aan dat met de juiste begeleiding ook in een tijd van economische crisis goede resultaten zijn te bereiken.




Ingezonden persbericht