Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

3 mei 2010

1. Vertegenwoordiging gemeente in diverse organisaties

De gemeente Hoogeveen is in diverse organisaties vertegenwoordigd door een collegelid. Ook bij rechtspersonen waar de gemeente aandeelhouder is vertegenwoordigen collegeleden de gemeente. Omdat er een nieuw college is moeten deze functies opnieuw ingevuld worden. Het college heeft een besluit genomen over diverse benoemingen en voordrachten.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

2. Gemeente koopt woningsubsidies af

Het college heeft op 30 maart besloten om de gemeenteraad voor te stellen de jaarlijkse subsidies aan eigenaren van sociale koopwoningen af te kopen met een eenmalige uitkering.

Gebleken is dat de bevoegdheid hiervoor niet bij de gemeenteraad ligt maar bij het college. Het college besluit om het besluit van 30 maart in te trekken en alsnog de woningsubsidies van sociale koopwoningen af te kopen.

Klik hier voor B&W-besluit

3. Regionaal bureau Recht Op Leren

Het college stemt in met de beleidsnotitie van het regionaal bureau Recht Op Leren (ROL). Deze notitie legt de basis voor een uniforme werkwijze van ROL. Ook brengt de notitie prioriteiten aan in de gezamenlijke aanpak van voortijdig schoolverlaten. Verder is vastgelegd hoe de organisatie eruit ziet, wat de speerpunten zijn, binnen welke kaders ROL de taken uitvoert en wie de samenwerkingspartners zijn.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

4. Verkoop garagebox

Het college van B&W heeft besloten tot verkoop bij inschrijving van een garagebox in Nieuwlande. Eventuele gegadigden krijgen bij de bezichtinging een biedingsformulier uitgereikt. Deze formulieren kunnen alleen bij de bezichtiging worden ingeleverd. Een aankondiging van de datum en het tijdstip van deze verkoop bij inschrijving volgt nog.

Klik hier voor het B&W-besluit

5. Vervangingsregeling collegeleden

Het college heeft een regeling vastgesteld voor vervanging van de collegeleden. Bij afwezigheid of verhindering van een collegelid wordt er vervanging geregeld volgens de vastgestelde vervangingsregeling.