Gemeente Anna Paulowna

Cursus: Opvoeden in je eentje

Alleenstaande ouders zitten vaak met vragen over de opvoeding van hun kinderen: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kinderen vaker leuke dingen doen? Hoe kan ik de sfeer in huis verbeteren? Hoe kan ik mijn kinderen het beste begeleiden na mijn echtscheiding? De cursus âOpvoeden & Zó in je eentjeâ helpt alleenstaande ouders een eind op weg met hun opvoedingsvragen.

Ervaringen uitwisselen
In de cursus leren alleenstaande ouders/verzorgers een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden gemakkelijker en leuker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezierig contact tussen ouder en kind. Ouders leren hoe zij goed gedrag van kinderen kunnen stimuleren en hoe ongewenst gedrag het best gecorrigeerd kan worden. Daarnaast wordt ingegaan op specifieke onderwerpen voor alleenstaande ouders, zoals de combinatie zorg en werk, gevolgen van een echtscheiding en het belang van het (weer) opbouwen van een ruime kring vrienden en bekenden. Uitwisseling van ervaringen tussen ouders is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Cursusdata
Opvoeden & Zo in je eentje bestaat uit zes bijeenkomsten en is bedoeld voor alleenstaande ouders/verzorgers van kinderen tussen drie en twaalf jaar. De cursus is op 7, 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni 2010. Locatie: Burgemeester Mijnlieffstraat 8a in Anna Paulowna. De kosten per deelnemer zijn 18 euro. Aanmelding via administratie sector Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Noorden, tel. (088) 01 00 555.

Nieuws