Gemeente Doetinchem

Persbericht, 29 april 2010

Groen-Klussendag op historische begraafplaatsen

Op 7 mei a.s. vindt op de Ambt en Stadsbegraafplaatsen een groen-klussendag plaats. De gemeente start om 10.00 uur op de Stadsbegraafplaats (hoek Hubert Noodtstraat/ Kennedylaan) met het noodzakelijk groenonderhoud en zal rond 13.00 uur op de Ambts begraafplaats (Hoek Hofstraat/ Ds van Dijkstraat) arriveren.

Opknapbeurt

De gemeente hoopt met deze actie een eerste slag te maken met de opknapbeurt van de enigszins overgroeide historische begraafplaatsen. Beide begraafplaatsen zijn gemeentelijk monument en het onderhoud moet daarom ook zeer voorzichtig gebeuren.

Groenvisie

Binnenkort wordt begonnen aan een lange termijn groenvisie voor de begraafplaatsen zodat achterstallig onderhoud in de toekomst kan worden voorkomen. Voor de korte termijn is het voornemen om de groen klussendag twee keer per jaar te laten plaats vinden (mei en september) en deze te organiseren in samenwerking met de Stichting Behoud Stads- en Ambtsbegraafplaats Doetinchem.

Welkom

Het is onder andere afhankelijk van de animo of dit er ook echt van zal komen.
Op 7 mei zijn vrijwilligers en belangstellenden zeer welkom. Gediplomeerd personeel van de gemeente zal waar nodig tips geven over welk onderhoud wel en niet verantwoord is op oude begraafplaatsen als deze. In de maand mei zal overigens ook het eerste noodherstel plaats vinden aan de gedenkstenen op de begraafplaatsen. Over exacte data en tijden volgt nader bericht. Achtergrondinformatie is te vinden op de gemeentelijke website onder Leven Cultuurhistorie Begraafplaatsen.