NCRV

Recht in de regio

Mr. Frank Visser geeft juridisch advies in Assen

Vrijdag 7 mei
Nederland 2, 19.25 uur

In het NCRV-programma Recht in de Regio gaat mr. Frank Visser samen met zijn team van juristen van het Juridisch Loket het land in om op verschillende locaties juridische voorlichting te geven. In het hele land komen mensen langs op het inloopspreekuur. Van Arcen tot Leeuwarden en van Vlissingen tot Assen komen mensen langs met vragen over erfeniskwesties, arbeidsconflicten, geldkwesties en meer.

Deze week houden mr. Visser en zijn team van juristen van het Juridisch Loket inloopspreekuur in het noordelijke Assen. Dar krijgen ze te maken met emotionele vragen, bizarre zaken en echte volhardende bezoekers.

De eerste kwestie is voor veel mensen herkenbaar. Een goede vriend/collega heeft geld nodig en u bent in de gelegenheid om dat te lenen en wil dat ook. Dat doet u in goed vertrouwen, maar met het terugbetalen ontstaan er opeens problemen. Wat voor advies geeft Mr. Visser?

Verder: welke stappen kunt u ondernemen als u vindt dat u onterecht een bekeuring heeft gekregen? Hoe zit het eigenlijk ook alweer als u takken over heeft hangen van bomen die niet van u zijn? Wat houdt de Wet Maatschappelijke Opvang (WMO) in?

Ten slotte een verhaal waar de kranten al vol van hebben gestaan: opeens wordt zonder aankondiging je balkon van je huis gesloopt. Het is niet te geloven, maar wel echt gebeurd. Wat kun je daar nu aan doen?