NMBS

Tentoonstelling Amazonia: twee talenten voor éénzelfde zaak

Van 7 mei tot 4 juni in Pont-à-Celles

Twee kunstenaars hebben dit internationale jaar van biodiversiteit gekozen om hun talent op eenzelfde project te richten: de ontbossing van het Amazonewoud. Phébus (Philippe Dubois) en Jean-Luc Valard, beiden lid van het "Conseil National Belge des Arts Plastiques", hebben bovendien nog iets gemeenschappelijks: ze werken beiden voor de Groep NMBS.

Van 7 mei tot 4 juni nodigen ze u uit om hun werken te ontdekken in het "Maison de la Laïcité" van Pont-à-Celles (rue de l'Eglise 7, niet ver van het gemeenteplein op enkele stappen van het station van Pont-à-Celles).

De tentoonstelling, waar kunst en cultuur samengaan, is te bezichtigen in de week van 9 tot 17 u en in het weekend van 10 tot 19 u. Er zullen debatten en uiteenzettingen worden georganiseerd over de toekomst van het Amazonewoud, waarvan de kaalslag op een tiental jaren tijd 60 keer de oppervlakte van ons land bedraagt, en over de oorzaken van deze ecologische ramp.

Indien de toekomst van onze planeet u interesseert of als u van kunst houdt, neem dan even de tijd om in Pont-à-Celles te stoppen. En laat u onderdompelen in de visie van deze twee kunstenaars. Leef mee met hun angst maar ook met hun hoop voor de toekomst van dit oerwoud dat de leefwereld vormt van duizenden diersoorten... tot nu.

Ga naar de expo met de trein, dat is ook een manier om de aarde te helpen overleven!

Amazonia, Maison de la Laïcité in Pont-à-Celles, van 7 mei tot 4 juni van 9 tot 17 u (van 10 tot 19 u in het weekend).

Werk van Jean-Luc Valard

Werk van Phébus