PANalytical bouwt meest innovatieve röntgenbuizenfabriek ter wereld

06/05/2010 13:06

PANalytical B.V.

PANalytical (Almelo, Overijssel), wereldwijd dé toonaangevende leverancier van analytische röntgenapparatuur en -software, bouwt in Eindhoven aan 's werelds meest innovatieve röntgenbuizenfabriek. PANalytical is de enige leverancier van analytische röntgenapparatuur die ook de röntgenbuizen, essentieel onderdeel van de apparatuur, zelf ontwikkelt en produceert. Om deze technologische voorsprong verder uit te bouwen wordt in Eindhoven een ultramodern nieuw pand gebouwd.

"Bij PANalytical in Eindhoven zijn medewerkers werkzaam met uiteenlopende specialistische kennis op het gebied van röntgenfysica, hoogspanning, vacuüm, elektronenoptiek, materiaalkunde en procestechnologie. De nieuwe röntgenbuizenfabriek zal onze technologische positie en innovatiekracht verder versterken en daarmee hoogwaardige werkgelegenheid voor de toekomst blijven creëren", zegt Peter van Velzen, Algemeen Directeur PANalytical.

Maarten van Andel, General Manager PANalytical Eindhoven, zegt: "PANalytical heeft het volste vertrouwen in de toekomst en blijft continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe röntgenbuizen en productietechnologieën. De drie verdiepingen tellende nieuwe fabriek zal met haar moderne installaties en efficiënte inrichting uniek zijn in haar soort en zo bijdragen aan het pionierswerk dat PANalytical op het gebied van röntgenbuizen verricht".

Op 7 mei wordt de eerste steen gelegd door wethouder van Economische Zaken in Eindhoven Mevr. M. Fiers. In de tweede helft van 2011 wordt de nieuwe röntgenbuizenfabriek in gebruik genomen.

Voor meer details over PANalytical, bezoek www.panalytical.com

Over PANalytical

Met meer dan 50 jaar ervaring is PANalytical wereldwijd dé toonaangevende leverancier van analytische apparatuur en software voor röntgendiffractie (XRD) en röntgenfluorescentie spectrometrie (XRF). De apparatuur voor materiaalkarakterisering wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, voor industriële toepassingen in procesbeheer en voor halfgeleidermetrologie.

Het hoofdkwartier van PANalytical, in 1948 gesticht als onderdeel van Philips, bevindt zich in Almelo. Volledig uitgeruste applicatielaboratoria zijn gevestigd in Japan, China, de VS en Nederland. In Almelo en op de campus van de universiteit van Sussex in Brighton (UK) beschikt PANalytical over onderzoeksfaciliteiten. De toelever- en ontwikkelcentra zijn gehuisvest in Almelo (ontwikkeling en productie van röntgenapparatuur) en Eindhoven (ontwikkeling en productie van röntgenbuizen). Het verkoop- en servicenetwerk in meer dan 60 landen biedt een ongeëvenaard niveau van klantenondersteuning. Wereldwijd telt PANalytical ongeveer 900 werknemers. Het bedrijf is gecertificeerd conform ISO 9001:2000 en ISO 14001.

De productenportefeuille van PANalytical omvat een breed assortiment aan XRD- en XRF-systemen en -software. Deze worden gebruikt voor de analyse en materiaalkarakterisering van producten als cement, metalen en staal, nanomaterialen, plastic, polymeren en petrochemische stoffen, industriële mineralen, glas, katalysatoren, halfgeleiders, dunne lagen en geavanceerde materialen, farmaceutische vaste stoffen en milieumonsters.

PANalytical is onderdeel van Spectris plc.

Bezoek onze website www.panalytical.com voor meer informatie over onze bedrijfsactiviteiten.

http://www.panalytical.com