Stichting de Ster krijgt bezoek van Maxima

07/05/2010 09:26

Zilveren Kruis

Kinderen uit heel Nederland die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden, kunnen met Stichting de Ster op vakantie. Samen met onder meer psychologen en acteurs leren ze weerbaarder te worden. Prinses Màxima zocht ze tijdens de meivakantie op.

Stichting de Ster organiseert al jaren unieke vakanties waar kinderen bij elkaar komen die willen leren beter om te gaan met onzekerheid of pesten. Ook leren ze er vrienden te maken. In mei ging het duizendste kind op kamp met De Ster. Extra speciaal was het dat prinses Màxima de groep in Nunspeet bezocht.

De prinses werd ontvangen door een enthousiast gezongen clublied. Daarna lieten de kinderen en de leiding zien wat ze overdag zoal doen om sterker en socialer te worden. "Ook werd Màxima getrakteerd op ranja en een voorstelling, waarin een van de kinderen een nare situatie die hem was overkomen naspeelde," vertelt Marlies van Voorthuizen die bij het Koninklijk bezoek aanwezig mocht zijn. Ze vertegenwoordigde Zilveren Kruis Achmea, dat het project van harte ondersteunt.

Goedgemutst

Niet alleen op de dag dat Màxima er was, blijken de kinderen op het kamp goedgemutst en extravert te zijn. "Hun ouders zijn onder de indruk," vertelt Van Voorthuizen, "Sommige kinderen durfden niet of nauwelijks te antwoorden als hen wat werd gevraagd en nu zongen ze luidkeels de prinses toe, interviewden haar en gaven zich bloot tijdens het toneelstuk."

De kinderen die hulp krijgen van de acteurs, psychologen en bewegingsdeskundigen van De Ster zijn niet de enigen die gepest worden of met andere problemen te maken hebben. In Nederland kunnen zo'n 40.000 kinderen wel een steuntje in de rug gebruiken. Professor G.J. Stams van de Universiteit van Amsterdam deed onderzoek naar de effecten van Sterkamp van de Stichting De Ster. Daaruit blijkt dat het kinderen op korte termijn zekerder maakt, maar ook nog na een periode van een jaar. Ze voelen zich meer sociaal geaccepteerd, hun gevoel van eigenwaarde en de schoolvaardigheden nemen toe.

De tienjarige Nienke, die werd gevolgd door Hart van Nederland en dus op tv kwam, vond de dag met prinses Màxima geweldig. "Ze luisterde heel goed, en vroeg ook door. Ze is een belangrijke vrouw, maar natuurlijk ook gewoon moeder," zei ze op tv. Als je haar zo zelfverzekerd een interview ziet geven, zou je niet denken dat ze ooit een kamp als dat van Stichting de Ster nodig zou hebben. Ze is het bewijs dat de bijzondere vakantiemethode, waar spel, plezier en vrindschap centraal staan, effect heeft.

Samen sterk

Stichting De Ster kan altijd vrijwilligers en sponsoren gebruiken. Jezelf aanmelden of heeft u een kind dat wat hulp kan gebruiken? Kijk op www.stichtingdester.nl.





http://newsclipper.nl/news/id/570


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/