Gemeente Delfzijl

Delfzijl subsidieert nieuwe tv-serie ât Kon minderâ

Met een bedrag van 5.000 euro subsidieert de gemeente Delfzijl de productie van de tv-serie ât Kon minderâ. TV Noord gaat deze serie voor en over minima vanaf september dit jaar uitzenden.

Het programma brengt mensen met een minimum inkomen op de hoogte van de voor hen bestaande gemeentelijke regelingen en faciliteiten en stimuleert de kijker om hier gebruik van te maken. Stichting Noordgedacht en producent Marleen Godlieb maken de serie, die bestaat uit zes afleveringen. Andere subsidieverleners zijn de gemeenten Appingedam, Groningen en Oldambt, de provincie Groningen, en verschillende fondsen waaronder het VSB-fonds en het JM-fonds.

Een aantal items speelt zich af in de gemeente Delfzijl. Zo besteedt de serie aandacht aan het lesprogramma âKost dat?â van de Volkskredietbank. Dit is een lespakket voor de oudste groepen van de basisschool, waardoor kinderen van alles leren over het verstandig omgaan met geld. Het pakket is bedoeld om schuldenproblematiek te voorkomen; het college heeft het vorig jaar aan alle scholen in de gemeente aangeboden. Daarnaast wordt er een aflevering gewijd aan de cursus âGelet op het budgetâ van de ISD Noordoost voor mensen met een minimum inkomen. In deze cursus leren mensen, onder andere hoe ze geld kunnen besparen en krijgen ze uitgebreide informatie over subsidies en regelingen.